Προσοχή: Επικίνδυνη βρεφική τροφή μπορεί να προκαλέσει μηνιγγίτιδα...


Στο παρά πέντε αποφεύχθηκε η διακίνηση στην αγορά επικίνδυνης βρεφικής τροφής (ρυζάλευρο) που είχε εντοπιστεί μετά από έλεγχο των Υγειονομικών Υπηρεσιών του Κράτους. Στη σκόνη εντοπίστηκε το επικίνδυνο εντεροβακτήριο σακαζάκι, το οποίο μπορεί....
να προκαλέσει μηνιγγίτιδα και εντερίτιδα. Το προϊόν αν και
δεν έχει κυκλοφορήσει απ’ ότι φαίνεται στην Κύπρο, προκάλεσε πανικό τόσο στα υπόλοιπα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσο και στον Παγκόσμιο Οργανισμό Τροφίμων.


Το παγκόσμιο δίκτυο μάλιστα ενδιαφέρθηκε μετά την κοινοποίηση και ζήτησε τη λίστα διανομής των προϊόντων από το Ισραήλ, ενώ όπως πληροφορείται ο «Φ» ενημερώθηκε για το θέμα και ο πρέσβης του Ισραήλ στην Κύπρο.


Οι παιδικές τροφές παρασκευάζονται στο Ισραήλ και κυκλοφόρησαν στην Κύπρο μέσω Ρωσίας.


Στην Κύπρο εντοπίστηκε ο παθογόνος μικροοργανισμός Cronobacter sakazakii σε 3 από τα 5 δείγματα που λήφθηκαν στις 16 Μαρτίου 2012. Τα αποτελέσματα έγιναν γνωστά στις Υγειονομικές Υπηρεσίες μόλις στις 28 Μαρτίου και ενώ τα προϊόντα αυτά ήταν δεσμευμένα.


Περισσότερα στο σημερινό φύλλο του «Φιλελευθέρου»


nonews-news
Share on Google Plus

About THE FUN BANK

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας Σελίδες!(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)
- Ο κάθε αναγνώστης σχολιαστής έχει την απόλυτη ευθύνη για αυτά που γράφει.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...