Μετά τις πατάτες έρχεται το λάδι.


Μετά το "κίνημα της πατάτας", οι πρώτες συζητήσεις για απευθείας διάθεση λαδιού από τους παραγωγούς της Κρήτης σε καταναλωτές σε όλη την Ελλάδα είναι γεγονός.
Όπως αναφέρει το "Έθνος", αρχίζει σιγά σιγά να γεννιέται κίνημα για φτηνό λάδι καθώς....
παραγωγοί της Κρήτης ετοιμάζονται να στείλουν 25 τόνους στην Αθήνα και πιο συγκεκριμένα στον Βύρωνα.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, αγρότες από τη Μεσάρα Ηρακλείου βρίσκονται σε επικοινωνία με αγρότες και εθελοντές της Πιερίας αλλά και του Βύρωνα οι οποίοι διαβεβαίωσαν ότι υπάρχει μεγάλη ζήτηση λαδιού.
Έτσι, ζήτησαν σε πρώτη φάση να συγκεντρώσουν για αποστολή 25 τόνους τυποποιημένοι έξτρα παρθένου ελαιόλαδου.
Μάλιστα όπως αναφέρει στην εφημερίδα ο αγρότης και πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Τυμπακίου Γιώργος Ντισπυράκης οι τιμές για την πρώτη παρτίδα είναι πολύ καλές.
"Κλείσαμε τιμή πληρωμής 3,10 το κιλό το ελαιόλαδο. Αυτή θα είναι η καθαρή τιμή στο χέρι του παραγωγού, χωρίς έξοδα αποστολής, όταν αυτή την περίοδο οι έμποροι στο νησί αγοράζουν λάδι από τους παραγωγούς μόλις 1, 70 ευρώ το κιλό", αναφέρει χαρακτηριστικά.
Τιμές χονδρικής στη λαχαναγορά
Το κίνημα της πατάτας φαίνεται πως παρέσυρε και τη λαχαναγορά καθώς οι χονδρέμποροι της Αθήνας έκαναν γνωστό πως πουλάνε φθηνότερα κατά 20% σε σχέση με τις τιμές λιανικής φρούτα και λαχανικά.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Κεντρικής Αγοράς Αθηνών κ. Σταμπουλίδης ανέφερε πως οι επιχειρήσεις στη λαχαναγορά πουλάνε και απευθείας σε καταναλωτές σε τιμές χονδρικής.
Για παράδειγμα οι πατάτες πωλούνται σε τιμές 0,25 έως 0,55 ευρώ το κιλό σε τσουβάλια 30 κιλών.
Τέλος, σημειώνεται πως πάνω από 300 τόνοι πατάτας θα διατεθούν μέχρι το επόμενο σαββατοκύριακο σε υπαίθριες αγορές σε διάφορες περιοχές της Β. Ελλάδας.
news247

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια