ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΕΡΑ ΠΟΥ ΑΝΑΠΝΕΟΥΜΕ!


ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ! 
ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΜΙΑ ΠΑΝΣΤΡΑΤΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΩΡΟΥ!
ΤΟ Σ/Ν ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ & ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΛΙΟΣ ΕΔΩ
Κατατέθηκε την Πέμπτη (01/03) στη Βουλή το Σ/Ν για την "αξιοποίηση" - τσιμεντοποίηση....
- του πρώην αεροδρόμιου του Ελληνικού. Με το σχέδιο που ετοιμάστηκε επιχειρείται το ξεπούλημα όχι μόνο του εδάφους αλλά και της παραλίας, του αιγιαλού, της θάλασσας ακόμη και του πυθμένα της (!!) σ' όλο το παραλιακό μέτωπο του Ελληνικού.
Αναζήτησαν τα μπαζώματα της χούντας που κατέστρεψαν την παραλία του Ελληνικού & της Γλυφάδας και δίνουν το δικαίωμα για επιχωμάτωση της παραλίας.Ξεπουλάνε και τον αέρα των σημερινών και μελλοντικών κατοίκων του λακανοπέδου αφού η τσιμεντοποίηση του χώρου θα επιφέρει μη αναστρέψιμη βλάβη στο χώρο και θα απομακρύνει για πάντα την προοπτική δημιουργίας του Μητροπολιτικού Πάρκου που οι μελέτες τόσο του Πολυτεχνείου όσο και του Πανεπιστήμιου της Αθήνας έχουν αποδείξει οτι είναι απόλυτα αναγκαίο για τη ζωή στο λεκανοπέδιο.
Επι πλέον απαιτούν από Δημόσιες υπηρεσίες και κοινωνικούς φορείς που στεγάζονται σε χώρους του πρώην αεροδρομίου να φύγουν απ' αυτούς σε λίγους μήνες. Προκειται για χώρους όπως το Δημαρχείο του Ελληνικού, πολιτιστικά κέντρα κ.α. που φτιάχτηκαν με δημόσιο χρήμα και εξυπηρετούν κοινωνικές ανάγκες.
Οι Δήμοι, οι φορείς και οι κάτοικοι της περιοχής αντιδρούν. Το θέμα όμως αφορά όλους ! Τόσο σαν ζήτημα ξεπουλήματος δημίσας περιουσίας όσο - και κυρίως - σαν ζήτημα αφαίρεσης ζωτικού χώρου από τους κατοίκους της περιοχής της πρωτεύουσας.
Είναι απόλυτα αναγκαία μια πανστρατιά αντίστασης και ανατροπής των σχεδίων κυβέρνησης και τρόικας.
Σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης τονίζει οτι σύμφωνα με το Σχέδιο Νόμου που έδωσε στη δημοσιότητα το ΥΠΕΚΑ στις 16.2.2012 ολόκληρη η έκταση των 6.200 στρεμμάτων του πρώην Αεροδρομίου Ελληνικού και του Αγίου Κοσμά παραχωρείται άνευ όρων στη λεηλασία των κερδοσκόπων. Ειδικότερα:
• Στα 4.200 στρέμματα προβλέπονται χρήσεις αμιγούς και γενικής κατοικίας, τουρισμού - αναψυχής, επιχειρηματικά πάρκα, εμπορικά κέντρα, υποδομές μεταφορών, καζίνο, γραφεία, τράπεζες, ουρανοξύστες κ.α. Επίσης επιτρέπονται προσχώσεις, κτίρια, εγκαταστάσεις και κάθε λογής μπίζνες στην παραλία, στον αιγιαλό, στον συνεχόμενο ή παρακείμενο θαλάσσιο χώρο και στον πυθμένα.
• Στα υπόλοιπα 2.000 στρέμματα προβλέπονται δρόμοι, τεχνικά έργα, κτίρια που θα καλύπτουν το 15% της έκτασης και ένα «πάρκο»- των κερδοσκόπων και αυτό-με χρήσεις πρασίνου, τουρισμού - αναψυχής, αθλητισμού, πολιτισμού, κοινωφελών λειτουργιών, «πρότυπων αστικών υποδομών».
• Την πρωτοβουλία και το σχεδιασμό για όλα τα παραπάνω θα την έχουν οι ίδιοι οι κερδοσκόποι οι οποίοι ουσιαστικά θα προκαλούν την έκδοση Υπουργικών Αποφάσεων, δηλαδή θα νομοθετούν!
• Οι συντελεστές δόμησης κλιμακώνονται από 0,2 έως 2,2 με δυνατότητα υπέρβασης 20% και το ποσοστό κάλυψης στο σύνολο των 6.200 στρεμμάτων είναι 40%.
Για να προχωρήσουν απρόσκοπτα όλα τα παραπάνω το νομοσχέδιο μεταξύ άλλων προβλέπει:
* Ειδικές διαδικασίες εξπρές για την έκδοση αδειών, τις κατεδαφίσεις κ.λ.π. που παρακάμπτουν την ισχύουσα νομοθεσία.
 
* Την άμεση και βίαιη έξωση όλων των δημόσιων και κοινωνικών υπηρεσιών και φορέων που στεγάζονται σε κτίρια εντός του ευρύτερου χώρου όπως ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης , Πολιτιστικοί και Αθλητικοί Σύλλογοι, Υπηρεσίες και εγκαταστάσεις ΑΜΕΑ, ο ΟΚΑΝΑ κλπ.
Ο Δήμος Ελληνικού- Αργυρούπολης (εκφράζοντας όχι μόνο τη θέληση των δημοτών του αλλά και το ζωτικό συμφέρον όλων των κατοίκων του λεκανοπεδίου):
* Αντιστέκεται με κάθε τρόπο στο ξεπούλημα του πρώην αεροδρομίου και της παραλίας του Αγίου Κοσμά, υπερασπιζόμενος τη δημόσια περιουσία από την λεηλασία των κερδοσκόπων που θα έχει τεράστιο οικονομικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικό κόστος σε βάρος της ζωής μας, της υγείας μας και των μελλοντικών γενιών.
* Παραμένει σταθερός στην τεκμηριωμένη, με τις έγκυρες μελέτες του Πολυτεχνείου και του Πανεπιστημίου, πρόταση για τη δημιουργία του Μητροπολιτικού Πάρκου υψηλού πρασίνου με ήπιες πολιτιστικές, αθλητικές και άλλες κοινωνικές υποδομές, που είναι ένα έργο το οποίο μπορεί να αποτελέσει πρότυπο ενός εναλλακτικού μοντέλου πραγματικής ανάπτυξης προς όφελος των πολιτών του λεκανοπεδίου.
* Δεν εγκαταλείπει ούτε μια σπιθαμή από τις υποδομές και τις εγκαταστάσεις του μέσα στο αεροδρόμιο.
 Στα πλαίσια αυτά ο Δήμος μαζί με κοινωνικούς φορείς διοργανώνει δεντροφύτευση αυτή την Κυριακή στο χώρο του πρώην αεροδρόμιου και καλεί κάθε Αθηναίο και Αθηναία να είναι εκεί. δείτε εδώ
Ο Χρήστος Κορτζίδης Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης μιλά στο περιφερειακό συμβούλιο για το νοσμοσχέδιο.
Ο Θάνος Ορφανός Δήμαρχος Αλίμου μιλά στην ίδια συνεδρίαση του περιφερειακού συμβούλιου.
                 
iskra.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια