Αίσιο τέλος στο θρίλερ της Κομοτηνής


Αίσιο τέλος είχε στις 12:40 π.μ. η επιχείρηση της αστυνομίας για τη σύλληψη του δράστη και την απελευθέρωση των δύο ομήρων που κρατούσε από το μεσημέρι της πέμπτης ο 52χρονος, στις εγκαταστάσεις της εταιρείας Helesi PLC, στη βιομηχανική περιοχή της Κομοτηνής.
Ο δράστης που πυροβόλησε....
με καραμπίνα τρία άτομα στο χώρο της επιχείρησης, ύστερα από πολύωρες διαπραγματεύσεις με την αστυνομία, πείσθηκε και απελευθέρωσε τους δύο ομήρους, ενώ στη συνέχεια, αφού έδωσε το κυνηγετικό όπλο του παραδόθηκε στους άνδρες των ΕΚΑΜ.
Βασικό αίτημα του δράστη που απολύθηκε πριν από οκτώ μήνες ήταν η επαναπρόσληψή του στην εταιρία.
Ο ίδιος, έθεσε επίσης ως αίτημα στους αστυνομικούς την καταβολή δεδουλευμένων ύψους περίπου 31.000 ευρώ που -όπως υποστηρίζει- του χρωστάει η εταιρία.
Νωρίτερα, οι αστυνομικοί είχαν φέρει στο δράστη τη φαρμακευτική αγωγή που ζήτησε από το σπίτι του, καθώς, όπως είπε, πάσχει από μελαγχολία.
Ανακοίνωση της εταιρείας
"Σήμερα περί ώραν 13:00 ο Μανίκας Δημήτριος, ετών 52, εισέβαλλε ένοπλος με κυνηγετική καραμπίνα, στο εργοστάσιο της εταιρείας Helesi ΑΕ στην ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής. Εισήλθε στο γραφείο του Διευθύνοντα Συμβούλου, Αθανασίου Ανδριανόπουλου, ετών 51 και πυροβόλησε τραυματίζοντας τον υπάλληλο Εμίλ Ίλεν Μαρίνοφ, ετών 30, στα πόδια και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, στο λαιμό στο χέρι και στα πλευρά.
Αιμόφυρτος ο δεύτερος προσπάθησε να διαφύγει, ο δράστης τον καταδίωξε, αλλά η παρέμβαση άλλων εργαζομένων επέτρεψε την σωτήρια διαφυγή του υπαλλήλου αλλά και του καταδιωκόμενου. Στη συνέχεια ο δράστης με την απειλή του όπλου έθεσε σε ομηρία δύο άλλους εργαζομένους και οχυρώθηκε στο γραφείο της διοίκησης. Η κατάσταση της ομηρίας ευρίσκεται σε εξέλιξη. Επί τόπου επιχειρούν ειδικοί διαπραγματευτές και αστυνομικές δυνάμεις για την απελευθέρωση των ομήρων.
Οι τραυματισθέντες νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής εκτός κινδύνου, ενώ όμηροι παραμένουν οι εργαζόμενοι Γκριτσέλης Δημήτριος, ετών 64 και Διγγάρης Θεοφάνης, ετών 51.
Ο δράστης, εργαζόταν ως υπάλληλος γραφείου στις εγκαταστάσεις της Κομοτηνής από 20.07.2000 έως την απόλυση του, την 31.08.2011, καθόσον επί μακρόν επεδείκνυε ασταθή ανάρμοστη και παραβατική συμπεριφορά στο χώρο εργασίας.
Το χρονικό της υπόθεσης
 
Ο 52χρονος άνεργος πατέρας δύο παιδιών, που εργάζονταν στην επιχείρηση και απολύθηκε πριν από οκτώ μήνες στις 13:15 το μεσημέρι της πήγε στο εργοστάσιο και άρχισε να πυροβολεί με καραμπίνα αδιακρίτως.
Ζήτησε να επαναπροσληφθεί στην εταιρεία, λέγοντας πως όλο αυτό το διάστημα είχε λάβει σχετικές διαβεβαιώσεις από τον ιδιοκτήτη.
Τραυμάτισε έναν από τους ιδιοκτήτες, έναν εργαζόμενο και έναν αστυνομικό, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Σισμανόγλειο και δεν υπάρχει ανησυχία για την κατάσταση της υγείας τους.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια