Όλοι θέλουν εκλογές 29 Απριλίου. Το θέμα είναι να προλάβουν.


Τα δύο μεγάλα κόμματα θέλουν να αποφύγουν προεκλογική περίοδο κατά τους εορτασμούς της εργατικής Πρωτομαγιάς.Παρά τον κατά... λάθος ανασχηματισμό της κυβέρνησης Παπαδήμου, όλα δείχνουν ότι η χώρα μπήκε στην τελική ευθεία για την πιο κρίσιμη και δύσκολη εκλογική αναμέτρηση των τελευταίων δεκαετιών. Την εβδομάδα αυτή και αφού οριστικοποιηθούν τα αποτελέσματα του PSI, θα οριστικοποιηθεί και η ακριβής ημερομηνία των εκλογών....

Το αν θα γίνουν στις 29 Απριλίου ή στις 6 Μαίου θα εξαρτηθεί από τις «τεχνικές λεπτομέρειες» του PSI που θα μείνουν σε εκκρεμότητα τις επόμενες ημέρες. Η επιδίωξη είναι -και σε αυτό συμφωνεί και ο Α. Σαμαράς αλλά και οι Ευ. Βενιζέλος και Παπανδρέου - η εκλογική αναμέτρηση να γίνει στις 29  Απριλίου έτσι ώστε η εργατική Πρωτομαγιά να μη είναι σε προεκλογική φάση. 
Και τα δύο μεγάλα κόμματα φοβούνται ότι ο παραδοσιακός εορτασμός με συγκεντρώσεις και πορείες θα μετατραπεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας με ότι σημαίνει αυτό για το κέντρο της Αθήνας και των μεγάλων πόλεων. Από την πλευρά της ΝΔ χθες με αφορμή τον μίνι ανασχηματισμό επιβεβαιώθηκε η πρόθεση προσφυγής στις κάλπες το συντομότερο δυνατόν. Μάλιστα ο λόγος που η Συγγρού αντέδρασε στην υπουργοποίηση του κ. Αρβανιτόπουλου στο Υπουργείο Παιδείας ήταν η αποφυγή «λανθασμένων εντυπώσεων» ότι η κυβέρνηση αυτή μπορεί να πάρει παράταση χρόνου.
24h NewsRoom

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια