Διαβαστε τι γραφουν τα ξενα μεσα ενημερωσης για την επιτευξη της συμφωνιας της Ελλαδας στο Eurogroup.


Το BBC αναφέρει: «Νέο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα – Οι υπουργοί οικονομικών έφθασαν στην... επίτευξη μιας συμφωνίας για ένα δεύτερο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα ύψους 130 δισ. ευρώ».
«Σωτήρια συμφωνία Ε.Ε. – Ελλάδας – Οι υπουργοί Οικονομικών συμφώνησαν σε ένα δεύτερο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα» είναι....
ο τίτλος του Skynews με τον οποίο περιγράφεται η συμφωνία για την Ελλάδα.

Οι Financial Times καταγράφουν τα γεγονότα με τον εξής τίτλο: «Συμφωνία Ε.Ε. – Ελλάδας για ένα δεύτερο πακέτο ύψους 130 δισ. ευρώ».
«Η Ελλάδα κέρδισε δάνειο από την Ευρώπη – Ένα δεύτερο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα ύψους 130 δισ. ευρώ», σχολιάζει το Bloomberg.


Το πρακτορείο Reuters καταγράφει τα όσα συνέβησαν στις Βρυξέλλες, αναφέροντας: «Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης ενέκριναν ένα δεύτερο σχέδιο διάσωσης για το φορτωμένο χρέος της Ελλάδας».
«Η Ευρώπη συμφωνεί στο νέο πακέτο διάσωσης για να βοηθήσει την Ελλάδα να αποφύγει την χρεοκοπία», είναι ο κεντρικός τίτλος των New York Times, που φιλοξενούν εκτενές άρθρο με όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
Πρώτο θέμα στο αμερικανικό CNN είναι οι πολύωρες διαπραγματεύσεις για το πακέτο διάσωσης της Ελλάδας. Ο τίτλος του άρθρου είναι: «Συμφωνήθηκε το νέο πακέτο».

Στη συμφωνία για το πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα αναφέρεται και το γερμανικό Spiegel, το οποίο τονίζει πως με τη συγκεκριμένη απόφαση απετράπη η εθνική χρεοκοπία της χώρας εντός της Ευρώπης.
«Η Ευρωζώνη έφτασε σε συμφωνία για το δεύτερο πακέτο βοήθειας της Ελλάδας, μετά από ολονύχτιες διαπραγματεύσεις». Αυτός είναι ο τίτλος της Guardian, η οποία αναφέρει πως οι ευρωπαίοι υπουργοί οικονομικών κατέληξαν στο ποσό της βοήθειας της χώρας, ύστερα από 14 ώρες διαπραγματεύσεων.


«Η Ευρωζώνη αποφεύγει τη χρεοκοπία» είναι ο τίτλος στο κεντρικό θέμα της ιταλικής La Repubblica, η οποία φιλοξενεί και δηλώσεις του Μάριο Ντράγκι, που κάνει λόγο για «πολύ καλή συμφωνία».
Πρώτη είδηση η συμφωνία και στην Αυστραλία
Κύρια είδηση είναι στα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης η συμφωνία των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης για το δεύτερο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας, συνολικού ύψους 130 δισ. ευρώ με στόχο, όπως υπογραμμίζουν, το χρέος της χώρας να μειωθεί κοντά στο 120% του ΑΕΠ μέχρι το 2020.

Τα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης χαρακτηρίζουν θετική τη συμφωνία και για την αυστραλιανή οικονομία, αλλά εκφράζουν σκεπτικισμό αν η κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές θα εφαρμόσει όλα τα σκληρά μέτρα που έχουν συμφωνηθεί.


Η είδηση της συμφωνίας είχε θετικές επιπτώσεις και στις συναλλαγές του αυστραλιανού χρηματιστηρίου.
nonews-news.blogspot

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια