«Στείλαμε τα λεφτά στην Ελβετία για να τα σώσουμε από τη χρεοκοπία» λένε οι Energa και Hellas Power


«Στείλαμε τα λεφτά στην Ελβετία για να τα σώσουμε από τη χρεοκοπία»Για να προστατεύσουν τα χρήματά τους από μια ενδεχόμενη έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη, μετέφεραν οι Energa και Hellas Power τις καταθέσεις τους στην Ελβετία, σύμφωνα με ανακοίνωση που οι ίδιες εξέδωσαν, στην οποία μάλιστα εκφράζουν και την έκπληξή τους για το γεγονός ότι ασκήθηκε εις βάρος τους ποινική δίωξη.


Στην ουσία δεν αρνούνται το αδίκημα για το οποίο κατηγορούνται, δηλαδή  ότι τα έσοδά τους, περίπου 310 εκ. ευρώ, από την επιχειρηματική τους δραστηριότητα στην Ελλάδα και την είσπραξη του χαρατσιού των ακινήτων που κανονικά έπρεπε να αποδώσουν στα ταμεία του κράτους, τα αποταμίευαν σε τράπεζες της Ελβετίας.


Για το λόγο αυτό, χθες, η εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου άσκησε σε βάρος 11 προσώπων των εταιρειών αυτών ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για υπεξαίρεση σε βάρος του Δημοσίου, απιστία στην υπηρεσία και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.


Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν, χαρακτηριστικά αναφέρουν πώς μετέφεραν τα λεφτά σε τράπεζες της Ελβετίας «προκειμένου να τα προστατεύσουμε από τυχόν αποπομπή της χώρας από την ευρωζώνη και επιστροφή στη δραχμή, όπως άλλωστε έχει πράξει η συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων της χώρας», κάτι που «δυστυχώς και σκοπίμως ερμηνεύεται σήμερα ως ένδειξη υπεξαίρεσης σε βάρος του Δημοσίου».


Οι δύο εταιρείες, που έχουν κοινή ιδιοκτησία, εκφράζουν επίσης την έκπληξή τους για την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος εκπροσώπων και πρώην μετόχων τους, για τα αδικήματα της υπεξαίρεσης σε βάρος του Δημοσίου και ηθικής αυτουργίας σε απιστία του Διαχειριστή του Συστήματος (ΔΕΣΜΗΕ). Και επαναλαμβάνουν  ότι θα προσφύγουν στα ελληνικά και τα ευρωπαϊκά, αν χρειαστεί, δικαστήρια.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια