Πώς μας κοροϊδεύουν και αγοράζουμε τα ίδια προϊόντα ακριβότερα ...

Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία τα οποία ήλθαν στο φως της δημοσιότητας, έπειτα από τιμοληψίες που διενήργησε το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας για 70 προϊόντα στη...Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ισπανία, τη Βουλγαρία και στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι οποίες μαρτυρούν πως ξένες εταιρείες πωλούν τα προϊόντα τους στην Ελλάδα ακριβότερα έως και 96,5% σε σχέση με άλλες χώρες της Ε.Ε.Τα συγκεκριμένα....
στοιχεία που πιστοποιούν το γεγονός αυτό παρουσίασαν χθες στους δημοσιογράφους ο αναπληρωτής υπουργός Σωκράτης Ξυνίδης, ο γενικός γραμματέας Εμπορίου Στέφανος Κομνηνός και ο ειδικός γραμματέας της Υπηρεσίας Εποπτείας Αγοράς Γιώργος Στεργίου, διευκρινίζοντας πως η έρευνα αυτή, όπως και ειδική έκθεση για την πορεία των τιμών στη χώρα μας, έχουν παρουσιαστεί στον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.
Οι κ. Κομνηνός και Στεργίου επεσήμαναν κατά την παρουσίαση των τιμοληψιών ότι «σε συγκεκριμένες κατηγορίες προϊόντων υπάρχουν ενδείξεις για εναρμονισμένες πρακτικές και κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης από επιχειρήσεις». Συμπλήρωσαν ακόμη πως τα στοιχεία αυτά εστάλησαν στην Επιτροπή Ανταγωνισμού.

eglimatikotita.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια