Εξαθλίωση με συνοπτικές διαδικασίες


Εξαθλίωση με συνοπτικές διαδικασίεςΣε πολιτική δίνη η χώρα, προς ψήφιση στη Βουλή το νέο μνημόνιο - Αντιδρά μεγάλος αριθμός βουλευτών, καθοριστική η αυριανή ψηφοφορία - ζητούν υπερψήφιση Παπανδρέου και Σαμαράς
Εν μέσω μιας πρωτοφανούς πολιτικής κρίσης κατατέθηκε χθες αργά το βράδυ στην Βουλή με....
την διαδικασία του κατεπείγοντος το νέο μνημόνιο αφού πρώτα εγκρίθηκε ομόφωνα από το υπουργικό συμβούλιο. Όλα όμως θα κριθούν στην αυριανή ψηφοφορία…


Μετά την αποχώρηση Καρατζαφέρη από τον κυβερνητικό συνασπισμό και τη δήλωση του ότι θα καταψηφίσει το νέο μνημόνιο, μετά τις παραιτήσεις υπουργών και τις δηλώσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ αλλά και της ΝΔ ότι δεν προτίθενται να υπερψηφίσουν τα νέα μέτρα η αυριανή ψηφοφορία αποκτά δραματικά καθοριστικό χαρακτήρα.


Σε εξέλιξη βρίσκονται οι συνεδριάσεις των Κοινοβουλευτικών Ομάδων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, σε μια προσπάθεια να περιορίσουν τις διαρροές. 


Στη συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ ο Γ. Παπανδρέου κάλεσε τους βουλευτές του κόμματός του να υπερψηφίσουν το νέο Μνημόνιο, χαρακτηρίζοντάς το «εθνική υπόθεση». 


Ο Αντώνης Σαμαράς, στην ομιλία του στην K.O. της ΝΔ, είπε ότι θα ζητήσει εκλογές μετά την ολοκλήρωση του PSI και κάλεσε τους βουλευτές του να επικυρώσουν τη νέα δανειακή σύμβαση.


Ο Λ. Παπαδήμος σε συμφωνία με τα δύο μεγάλα κόμματα προχωρά σε ανασχηματισμό της κυβέρνησης ευελπιστώντας θα αποκαταστήσει την κυβερνητική συνοχή και κυρίως θα δώσει ένα θετικό μήνυμα στην ΕΕ. Οι πληροφορίες μάλιστα θέλουν τον Λ. Παπαδήμο να προχωρά σε ένα μικτό κυβερνητικό σχήμα πολιτικών και τεχνοκρατών.


Το Μέγαρο Μαξίμου υπ’ αυτές τις συνθήκες προετοιμάζει ανασχηματισμό, ενώ οι παραιτηθέντες υπουργοί θα αντικατασταθούν μέχρι τη Δευτέρα.


Ο Λουκάς Παπαδήμος αναμένεται απόψε να απευθύνει διάγγελμα, τονίζοντας τις επιπτώσεις από πιθανή χρεοκοπία και αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ. 
newsbeast.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια