Γιατί δεν μπορει να γίνει εκλογή προέδρου στο ΠΑΣΟΚ από τη βάση


Γιατί δεν μπορει να γίνει εκλογη προέδρου στο ΠΑΣΟΚ από τη βάσηΦωτιές ανάβει στο ΠΑΣΟΚ η απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας του κόμματος που συνεδρίασε χθες υπο την προεδρία του Γιώργου Ανωμερίτη και ασχολήθηκε με τις διαδικασίες ανάδειξης του νέου προέδρου....

Μετά από πολύ συζήτηση και έντονο προβληματισμο, η ομόφωνη απόφαση και ταυτόχρονα εισήγηση της επιτροπής στον Γιώργο Παπανδρέου ήταν -σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες του iefimerida.gr- να μην προχωρήσει η διαδικασία εκλογής από την βάση. Ο κ. Ανωμερίτης και τα μέλη της επιτροπής (Λ. Βασιλάκου, Γ. Γαζή, Κ. Τριανταφύλλου και Μ. Παπαγεωργίου) θεωρούν ότι υπάρχουν τρεις πολύ σοβαροί λόγοι που καθιστούν αποτρεπτική τη διαδικασία που ακολουθήθηκε το 2004 και το 2007¨:
Πρώτον, οι Νομαρχιακές και Τοπικές Οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ σε ολόκληρη τη χώρα είναι σε κατάσταση διάλυσης και δεν είναι σε θέση να διοργανώσουν τη διαδικασια που απαιτείται και μάλιστα στα συγκεκριμένα χρονικά πλαίσια.
Δευτερον, τα οικονομικά του κόμματος είναι σε άθλια κατάσταση και δεν επιτρέπουν την χρηματοδότηση μιας τόσο δαπανηρής διαδικασίας. Είναι ενδεικτικό ότι οι υπάλληλοι του ΠΑΣΟΚ είναι απλήρωτοι για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Και τρίτον, οι κίνδυνοι την ημέρα της διεξαγωγής των εκλογών είναι εξαιρετικά μεγάλοι καθώς υπάρχει φόβος έντασης και επεισοδίων , όπως συμβαίνει το τελευταίο διάστημα όπου υπάρχουν κομματικές εκδηλώσεις του ΠΑΣΟΚ.
Ο τελευταίος λόγος μάλιστα ήταν αυτός που λειτούργησε αποτρεπτικότερα από όλους για να ληφθεί η ομόφωνη απόφασγη της Επιτροπής Δεοντολογίας...
Πάντως ο κ. Παπανδρέου αν και γνώριζε την απόφαση-εισήγηση της Επιτροπής, την αγνόησε και στην συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου που ακολούθησε εισηγήθηκε να προχωρήσει η διαδικασία εκλογής από τη βάση και να ολοκληρωθεί στις 18 Μαρτίου. Ωστόσο είναι δεδομένο ότι η δημοσιοποίηση της απόφασης απο το ιεfimerida.gr θα επαναφέρει το θέμα προς συζήτηση.

iefimerida.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια