'Αρχισαν οι "γαλάζιες" απώλειες παρά την κομματική πειθαρχία Σαμαρά!


Μετά το Δ. Σταμάτη που εμφανίστηκε αποφασισμένος να μην υπερψηφίσει τα μέτρα που συνοδεύουν τη νέα δανειακή σύμβαση, άλλοι δύο βουλευτές της ΝΔ δήλωσαν οτι θα κάνουν το ίδιο.
Τι κι αν ο πρόεδρος της ΝΔ είπε πως κανείς δεν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές αν δεν ψηφίσει το νέο μνημόνιο, τι κι αν ζήτησε κομματική πειθαρχία, αρκετοί βουλευτές αρχίζουν να δηλώνουν πως δεν πρόκειται να ψηφίσουν ΝΑΙ στα νέα μέτρα.
Την πιο ηχηρή παρέμβαση έκανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος....

του κόμματος Κώστας Μαρκόπουλος που είπε ότι δεν θα ψηφίσει τα μέτρα, ζητώντας από τον κ. Σαμαρά να απαλειφθεί ο όρος κομματικής πειθαρχία από το κείμενό του και να αντικατασταθεί με τις λέξεις συνειδησιακή πειθαρχεία. 


Νωρίτερα την πρόθεσή του να μην ψηφίσει τα μέτρα που προβλέπει η νέα δανειακή σύμβαση εκδήλωσε ο βουλευτής Λαρίσης της ΝΔ Χρήστος Ζώης, κατά την ομιλία του στην ΚΟ του κόμματος στη Βουλή, παρα την κομματική πειθαρχία που ζήτησε ο Αντώνης Σαμαράς.


Στην ίδια γραμμή και ο βουλευτής Δράμας Μαργαρίτης Τζίμας, ο οποίος, στην ομιλία του, είπε ότι θα καταψηφίσει την συμφωνία.


Άλλοι δύο βουλευτές, οι κκ Γιώργος Βαγιωνάς (Χαλκιδικής) και Παναγιώτης Μελάς (Α’ Πειραιώς) δήλωσαν, κατά τη συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος, ότι δεν θα ψηφίσουν τα μέτρα της νέας δανειακής σύμβασης.


Είχε προηγηθεί απο την Πέμπτη ο βουλευτής Δημήτρης Σταμάτης που είχε δηλώσει “αρνούμαι να ψηφίσω είτε μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα είτε άλλα μέτρα που οι ηγέτες της ΕΕ θελήσουν στο μέλλον να επιβάλουν στην Ελλάδα”.




Τι θα γίνει λοιπόν μέχρι αύριο το βράδυ που θα φτάσει η ώρα της ψηφοφορίας;
newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια