Βαρύτατες ποινικές και αστικές ευθύνες του Λ. Λιαρόπουλου έναντι του Ερρίκος Ντυνάν...

Κύκλοι του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ερρίκος Ντυνάν εξέφρασαν τη λύπη τους για τις δηλώσεις και τα υπονοούμενα του κ. Λ. Λιαρόπουλου σχετικά με τη λειτουργία του νοσοκομείου <<Ερρίκος Ντυνάν>>. Ο κ. Λιαρόπουλος, ο οποίος διατηρεί ιδιωτική εταιρία συμβούλων για θέματα λειτουργίας νοσοκομείων, με ιδιωτική σύμβαση ανέλαβε, έναντι παχυλής αμοιβής, να....
εκπονήσει μία μελέτη για την καλύτερη λειτουργία του νοσοκομείου κατόπιν υποδείξεως του Υπουργού κ. Α. Λοβέρδου.


 Για το σκοπό αυτό η διοίκηση του <<Ερρίκος Ντυνάν>> παρεχώρησε γραφεία εντός του νοσοκομείου σε αυτόν και τους συνεργάτες του και έθεσε στη διάθεσή του όλα τα στοιχεία που εζήτησε. Στη σύμβαση μεταξύ Ντυνάν και Λιαρόπουλου υπάρχει ρήτρα εμπιστευτικότητος. 
Δηλαδή, ο κ. Λιαρόπουλος ανέλαβε την υποχρέωση να μην ανακοινώνει σε τρίτους στοιχεία, των οποίων έλαβε γνώση κατα τη διάρκεια της εκπονήσεως της ανωτέρω μελέτης. 


Δυστυχώς ο κ. Λιαρόπουλος, κατά παράβαση της ρήτρας εμπιστευτικότητος, δημοσιοποιεί στοιχεία σχετικά με το νοσοκομείο, γεγονός που δεν τον τιμά σαν άνθρωπο και σαν επιστήμονα, ανεξαρτήτως του ότι η αντισυμβατική αυτή συμπεριφορά του θεμελιώνει υποχρέωσή του να αποζημιώσει το νοσοκομείο για την ηθική βλάβη που υφίσταται. 


Πέραν αυτού, με τις δηλώσεις του ο κ. Λιαρόπουλος παραβιάζει ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, έστω και αν δεν αναφέρει συγκεκριμένο όνομα, αφού τα μισθοδοτικά στοιχεία που αποκαλύπτει προσιδιάζουν σε ένα και μόνο πρόσωπο, το οποίο και " φωτογραφίζει ", δεδομένου ότι αυτό αμέσως αναγνωρίζεται από τους συναλλασσόμενους με το << Ερρίκος Ντυνάν >>. 


Συνεπώς, έχει και βαρύτατες ποινικές και αστικές ευθύνες έναντι του προσώπου, του οποίου δημοσιοποιεί τη μισθοδοσία και μάλιστα κατά τρόπο επικριτικό. 


Ας αφήσει, λοιπόν, ο κ. Λιαρόπουλος τις μεγαλοστομίες και τις φλυαρίες, οι οποίες θίγουν το κύρος του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ερρίκος Ντυνάν, το οποίο ο ίδιος πλήττει, ενώ συμβατικά ανέλαβε να στηρίξει.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια