Υπέγραψε ο Σαμαράς ! Τώρα τι άλλο θα ζητήσουν ;


Οι άνθρωποι είναι απατεώνες ! Αφού πήραν την υπογραφή Σαμαρά σήμερα, τώρα δεν θέλουν εκλογές γιατί μάλλον τους βολεύει ο υπηρέτης τους Παπαδήμ(ι)ος. Είναι ξεκάθαρο πια πως θέλουν την Ελλάδα αποικία τα λαμόγια που κυβερνάνε την Ευρώπη με πρώτη την Μέρκελ και την νυφίτσα τον Σαρκοζί και τον Καραγκιόζη τον Σόιμπλε....

Παίζουν με τα νεύρα ενός ολόκληρου λαού οι εταίροι
- Ο Όλι Ρεν ζητεί πολιτικές δεσμεύσεις την στιγμή που έχουν αποσταλεί στις Βρυξέλλες
-  Ωμή παρέμβαση Σόϊμπλε στα εσωτερικά της Ελλάδας - Δεν θέλει εκλογές
- Βενιζέλος: "Κάποιοι δεν μας θέλουν στην ευρωζώνη"
- Σαμαράς: Δεσμεύομαι σε όλα αλλά και θα παλέψω για βελτιωτικές τροποποιήσεις 
- Στις 6 η τηλεδιάσκεψη για την Ελλάδα

Μπροστά στην ώρα της αλήθειας θα βρεθουν έστω και μέσω τηλεδιάσκεψης σήμερα οι εταίροι μας αφού δεν υπάρχει πλέον τίποτα που να μην εκπληρώνει τους όρους που έχουν θέσει για να πάρουμε επιτέλους τα χρήματα και να κουρευτεί το χρέος μας.

Αν δεν γίνει και σήμερα αυτό, τότε πολλοί θα σκεφτούν ότι κάποιοι θέλουν να εκπληρώσουν τον κρυφό πόθο που πρόσφατα μας φανέρωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας κ. Σόιμπλε, να μην γίνουν δηλαδή εκλογές στην Ελλάδα.


Όλα έχουν τελειώσει λοιπόν αλλά κάποιοι επιμένουν να παίζουν τις καθυστερήσεις. Και στο παιχνίδι είναι πολλοί. Είναι το λιγότερο υποκριτικό εκ μέρους του Ολι Ρεν να βγαίνει μέσω του εκπροσώπου του και να εύχεται να επιτευχθεί το ταχύτερο δυνατό συμφωνία για την Ελλάδα.
Γιατί είναι σίγουρο ότι γνωρίζει εδώ και αρκετές ώρες ότι όλες οι προϋποθέσεις έχουν εκπληρωθεί.


Ο κ. Αλταφάζ ανέφερε ότι στη σημερινή τηλεδιάσκεψη θα γίνει συζήτηση σε βάθος, ενώ παράλληλα σημείωσε ότι επείγει η υλοποίηση του λεγόμενου PSI από τα αποτελέσματα του οποίου εξαρτάται, όπως είπε και το ζήτημα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.
Ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν ανέφερε επίσης ότι πτώχευση της Ελλάδας θα είχε καταστροφικές συνέπειες για την Ελλάδα, αλλά και για την ευρωζώνη.


Λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι η επιστολή του κ. Σαμαρά εστάλη στις Βρυξέλλες και μέσω αυτής δεσμεύεται όπως του ζητείται να κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να επιτύχει το πρόγραμμα.


ΟΛΗ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ


Όπως ήδη έχω αναφέρει στην επιστολή μου της 23ης Νοεμβρίου 2011, το Κόμμα μου, η Νέα Δημοκρατία έχει δεσμευτεί για την επιτυχία των στόχων του Προγράμματος Σταθεροποίησης, των βασικών πολιτικών του καθώς και της εφαρμογής τους. Το ίδιο ισχύει και για το Μνημόνιο/Οικονομική και Χρηματοπιστωτική Συμφωνία (MoU/MEFP) που ψηφίστηκε από το Ελληνικό Κοινοβούλιο την περασμένη Κυριακή, με μεγάλη πλειοψηφία βουλευτών.


Πιο συγκεκριμένα, το κόμμα μου εκφράζει τη δέσμευσή του:


* Να προωθήσει την ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξη. Να υποστηρίξει ριζικές διαρθρωτικές αλλαγές στις αγορές εργασίας, προϊόντων και υπηρεσιών καθώς και το φιλόδοξο σχέδιο αποκρατικοποιήσεων που περιέχει το πρόγραμμα. Οι προσαρμογές που συμφωνήθηκαν στην αγορά εργασίας, ελπίζουμε να δώσουν μια ισχυρή άμεση ώθηση, ώστε να προωθήσουν την απασχόληση και την οικονομική δραστηριότητα. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για μιαν Οικονομία που βρίσκεται ήδη για πολλά χρόνια σε ύφεση και που η ανεργία της έχει ήδη ξεπεράσει το 20%.


* Να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη των αγορών και τη δημοσιονομική βιωσιμότητα, προστατεύοντας όμως τα πιο ευάλωτα τμήματα του πληθυσμού. Υποστηρίζουμε την άμεση εφαρμογή περικοπών διαρθρωτικού χαρακτήρα και τις συνεχείς προσπάθειες να ελεγχθεί η δαπάνη και να αποφευχθούν οι καθυστερήσεις πληρωμών του δημοσίου [προς Έλληνες ιδιώτες και επιχειρήσεις], που φτάνουν ήδη το 3% του ΑΕΠ. Πράγματι, τολμηρές φορολογικές μεταρρυθμίσεις θα έπρεπε να φέρουν πιο δίκαιη κατανομή των φορολογικών βαρών και να ανακόψουν τη φοροδιαφυγή.


* Να διασφαλιστεί η χρηματοπιστωτική σταθερότητα. Υποστηρίζουμε την εφαρμογή του Προγράμματος για μια ολοκληρωμένη στρατηγική αντιμετώπισης του προβλήματος στον τραπεζικό τομέα, με ισχυρή αποφασιστικότητα και έλεγχο του χρηματοπιστωτικού πλαισίου, καθώς και τα σχέδια για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, η οποία έχει στόχο να προωθήσει το δημόσιο συμφέρον και να σεβαστεί την επιχειρηματική αυτονομία των τραπεζών.


* Εκφράζουμε, προφανώς, τη δέσμευσή μας για ταχύτατη εφαρμογή της χρηματοπιστωτικής στρατηγικής που περιλαμβάνει τη Συμμετοχή του Επίσημου τομέα και το Ιδιωτικού τομέα (PSI), μαζί με τους Ευρωπαίους εταίρους μας. Αυτό θα βοηθήσει την Ελλάδα να επιτύχει τους απώτερους στόχους της δημοσιονομικής βιωσιμότητας και να προσφέρει τα απαραίτητα χρηματοδοτικά μέσα για να στηρίξει την προσαρμογή της χώρας μας και τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειές της.


Αν η Νέα Δημοκρατία κερδίσει τις επόμενες εκλογές στην Ελλάδα, θα παραμείνει προσηλωμένη στους στόχους και τις βασικές πολιτικές του Προγράμματος, όπως περιγράφονται στο Μνημόνιο και τη Χρηματοπιστωτική Συμφωνία.


Όπως ανέφερα και στην προηγούμενη επιστολή μου, εξακολουθούμε να δίνουμε «μεγάλη έμφαση στο να επιτευχθεί άμεση Ανάκαμψη, έτσι ώστε τα δημόσια έσοδα που θα προκύψουν να μας επιτρέψουν να πετύχουμε τους στόχους που έχουν τεθεί».


Πράγματι, δίνοντας προτεραιότητα στην Ανάκαμψη, μαζί με τους άλλους αντικειμενικούς στόχους, θα καταστήσουμε το Πρόγραμμα πιο αποτελεσματικό και την προσπάθεια προσαρμογής πιο επιτυχή.


Έτσι λοιπόν, όπως υπογραμμίζω και στην προηγούμενη επιστολή μου, μπορεί να απαιτηθούν τροποποιήσεις που θα εγγυηθούν την πλήρη εφαρμογή του Προγράμματος. Και επαναλαμβάνουμε την πρόθεσή μας να φέρουμε αυτά τα ζητήματα για συζήτηση, μαζί με βιώσιμες εναλλακτικές πολιτικές, αυστηρά μέσα στα πλαίσια του Προγράμματος, ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο η επίτευξη των στόχων του.

Share on Google Plus

About THE FUN BANK

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας Σελίδες!(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)
- Ο κάθε αναγνώστης σχολιαστής έχει την απόλυτη ευθύνη για αυτά που γράφει.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...