Η πατρίδα καίγεται και οι αρχηγοί την... πάρτη τους


Προφανώς κανείς σε αυτή τη χώρα δεν επιθυμεί να χαθεί η παραμικρή ευκαιρία που μπορεί να δώσει μια συστηματική και έντιμη διαπραγμάτευση με τους δανειστές μας.


Κάθε ευρώ που θα διασωθεί από τα εισοδήματα των πολιτών είναι χρήσιμο και κάθε ευρώ τόκου που θα γλυτώσει η Ελλάδα είναι κρίσιμο....

Ομως, αυτό πόρρω απέχει από το να κωλυσιεργείς για να δίνεις την εντύπωση ότι διαπραγματεύεσαι σκληρά, όπως κάνουν αυτή τη στιγμή οι πολιτικοί αρχηγοί.


Δυστυχώς, τα πολιτικά κόμματα έχουν -την πιο κρίσιμη ώρα αυτής της χώρας, για την οποία ευθύνονται κυρίως τα ίδια- το μυαλό τους στις επόμενες εκλογές.


Αντί να ομολογήσουν, για μια φορά, όλη την αλήθεια και να μιλήσουν καθαρά ασχολούνται -μέσω δηλώσεων, διαρροών, μικροτσαμπουκάδων και ψευτοδιλημμάτων- με το πως θα εξασφαλίσουν μερικούς ακόμη ψήφους στις επερχόμενες εκλογές και το πως θα δώσουν άλλοθι στους βουλευτές τους να ψηφίσουν τα επώδυνα μέτρα.


Ο ένας θυμίζει κομματάρχη και διατυμπανίζει συνεχώς το «κατόπιν ενεργειών μου», ο άλλος τα έχει δώσει όλα και αρνείται να το υπογράψει γιατί θίγεται που δεν αρκεί ο λόγος της τιμής του. Ο τρίτος βάζει κόκκινες γραμμές σε αυτούς έως τώρα κορόιδευε δίνοντάς τους τα όλα προφορικά χωρίς να εφαρμόζει τίποτε πρακτικά.


Οι πολιτικοί αρχηγοί ανέλαβαν ένα καθήκον: Να σώσουν την πατρίδα μας. Αυτοί όμως ενδιαφέρονται πρωτίστως να σώσουν την παρτίδα τους.


Θεμιτό υπό άλλες συνθήκες, σε άλλες εποχές.


Δεν έχουν καταλάβει το εξής απλό: Ο ελληνικός λαός δεν αρνήθηκε, ούτε αρνείται τα αναγκαία μέτρα.


Ο ελληνικός λαός βρίσκεται όμως στα όρια της εξέγερσης γιατί κάθε δύο ή τρεις μήνες τον φορτώνουν με νέα μέτρα υποβάλλοντάς τον σε κινέζικο μαρτύριο.


Και εν κατακλείδι δεν βλέπει φως στην άκρη του τούνελ, φοβούμενος ότι αυτά δεν θα είναι τα τελευταία.


Την ίδια ώρα οι πολιτικοί παριστάνουν δήθεν του θιγμένους γιατί οι δανειστές μας δεν τους έχουν εμπιστοσύνη.


Δεν φτάνει που τους κοροϊδεύουν χρόνια τώρα, δεν φτάνει που τους ταλαιπωρούν εδώ και μήνες, δεν φτάνει που τους «παίζουν» κατενάτσιο εδώ και βδομάδες.


Ακόμη και την τελευταία στιγμή καθυστερούν και παίζουν με τα νεύρα τους προκειμένου να φέρουν τη συμφωνία στο και πέντε στη Βουλή για να πιάσουν τους βουλευτές τους «από το λαιμό» για να την ψηφίσουν.
iefimerida.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια