Φράκτης- αγκάθι για Παπουτσή


Με διαμαρτυρίες, συγκεντρώσεις και... νεκροφόρες υποδέχτηκαν οι κάτοικοι του Εβρου τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας βρέθηκε χθες στην ακριτική περιοχή προκειμένου να συμμετάσχει στην προεκλογικού χαρακτήρα έναρξη των εργασιών του περιβόητου φράκτη.
 Ο Χρήστος Παπουτσής ήρθε....
αντιμέτωπος με τέσσερις νεκροφόρες, οι ιδιοκτήτες των οποίων εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους για την υπαγωγή των συγκεκριμένων οχημάτων στην κατηγορία των πολυτελών Ι.Χ. και όχι σε αυτή των επαγγελματικών, όπως ίσχυε μέχρι πρότινος, αλλά και με κατοίκους και φορείς της περιοχής, οι οποίοι εξέφρασαν τις αντιρρήσεις τους στην κατασκευή του έργου που θα κοστίσει στον δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό περισσότερα από 5.500.000 ευρώ!

Ο φράκτης, τον οποίον ο κ. Παπουτσής χαρακτήρισε «έργο συνεργασίας των τουρκικών και ελληνικών αρχών για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης» θα έχει συνολικό μήκος περίπου 11 χιλιομέτρων και ύψος τριών μέτρων αλλά και 25 θερμικές κάμερες, οι ο οποίες θα δίνουν εικόνα στο Επιχειρησιακό Κέντρο Επιτήρησης Συνόρων, που επίσης εγκαινίασε ο κ. Παπουτσής, και θα διασφαλίζει τη συνεχή επιτήρηση των συνόρων. Υπενθυμίζεται ότι ανάδοχος για την εκτέλεση του έργου είναι η εταιρία ΔΑΓΡΕΣ ΑΤΕ, που εδρεύει στο 9ο χιλιόμετρο Ορεστιάδας - Διδυμοτείχου και η οποία καλείται σύμφωνα με τους όρους της σύμβασης να ολοκληρώσει το έργο εντός πέντε μηνών.

«Ο φράκτης είναι ένα έργο που έχει και πρακτική και συμβολική αξία. Θα αποθαρρύνει τους διακινητές και τη λαθρομετανάστευση, ενώ θα στείλει μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι. Δεν θα επιτρέψουμε να μετατραπεί η Ελλάδα σε μια χώρα transit για τις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης» τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.
dimokratianews

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια