«Είσαι το κόμμα των πλουσίων»-«Να μας πεις για το δάνειο των 6 εκατομυρίων ευρώ»


- «Εισαι το κόμμα των πλουσίων» -«Να μας πεις για το δάνειο των 6 εκατομυρίων ευΆγρια κόντρα έχει ξεσπάσει τα τελευταία 24ωρα μεταξύ της Ντόρας Μπακογιάννη και του Αλέξη Τσίπρα με αφορμή δηλώσεις τής προέδρου τής Δημοκρατικής Συμμαχίας για πολιτικές δυνάμεις που επιθυμούν επιστροφή στην δραχμή.
Η απάντηση από το Γραφείο Τύπου του Συριζα ήταν ...έντονη:
«Η πρόεδρος της ΔΗ.ΣΥ, κ. Ντόρα Μπακογιάννη παρουσιάζει τον ΣΥΡΙΖΑ ως θιασώτη της επιστροφής στη δραχμή, της άτακτης χρεοκοπίας και της φτωχοποίησης του ελληνικού λαού, την ίδια στιγμή που το κόμμα της στηρίζει τις πιο ακραίες νεοφιλελεύθερες θέσεις που χρεοκοπούν την κοινωνία, σε πλήρη σύμπλευση με το ελληνικό και διεθνές κεφάλαιο.


Δεν περιμέναμε από την κ. Μπακογιάννη, πρόεδρο ενός κόμματος των πλουσίων και της Ζίμενς να εκφράσει πιο φιλολαϊκές θέσεις, αλλά περιμέναμε τουλάχιστον να διαβάζει πιο προσεκτικά τις θέσεις ων κοινοβουλευτικών κομμάτων και τις συνεντεύξεις των προέδρων τους. Να ενημερώσουμε επίσης την κ. Μπακογιάννη ότι ο επικεφαλής της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ είναι παράλληλα και αντιπρόεδρος του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς, το οποίο έχει επανειλημμένα τονίσει την αλληλεγγύη και τη στήριξή του στους αντιμνημονιακούς αγώνες του ελληνικού λαού, ενώ το συγγενές κόμμα της ΔΗ.ΣΥ είναι αυτό του κ. Ρέστλερ.»


Σκληρή ήταν η ανταπάντηση της Δημοκρατικής Συμμαχίας: «Με τη συκοφαντία των αντιπάλων του ο κ. Τσίπρας δεν πρόκειται να αλλάξει την αλήθεια ότι η επιλογή της άτακτης χρεοκοπίας οδηγεί στη δραχμή και στην καταστροφή των Ελλήνων.


Δεν θα τον παρακολουθήσουμε σ' αυτόν το δρόμο.


Του θυμίζουμε όμως ότι το αντικαπιταλιστικό του μένος εξαντλείται όταν φτάνει στις τράπεζες για τα δάνεια του κόμματός του, με εγγύηση τις μελλοντικές κρατικές χρηματοδοτήσεις».


Ο κ. Τσίπρας οφείλει να εξηγήσει γιατί το κόμμα του πήρε δάνειο 6 εκατομμύρια ευρώ, τι τα έκανε, πότε και πως θα τα επιστρέψει στον ελληνικό λαό.»...

www.iefimerida.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια