Το χρονικό του πολιτικού σεισμού! 5 παραιτήσεις υπουργών και δεκάδες απειλές βουλευτών για καταψήφιση


Η λίστα με βουλευτές και υπουργούς που είτε δήλωναν ότι θα καταψηφίσουν, είτε ότι θα παραιτηθούν άρχισε να συμπληρώνεται από νωρίς το πρωί.
Τα βλέμματα όλων όμως ήταν στραμένα στον Πρόεδρο του ΛΑΟΣ, Γιώργο Καρατζαφέρη και κανείς δεν ήξερε μέχρι την τελευταία στιγμή τι θα κάνει....

Όπως και να' χει και τα τρία κόμματα που απάρτιζαν μέχρι πριν από λίγες ώρες τον κυβερνητικό σχηματισμό έδειχναν όλοι να είναι στα πρόθυρα νευρικής κρίσης.


Νωρίς το πρωί ο βουλευτής Άρτας του ΠΑΣΟΚ Παύλος Στασινός, ανακοίνωνε την παραίτησή του. Έντιμη κίνηση την χαρακτήρισαν αφού δεν ανεξαρτητοποιήθηκε αλλά παρέδωσε την έδρα του. Χαρακτήρισε την παραίτησή του “μονόδρομο”. Κι ενώ έψαχναν τον αντικαταστάτη του κ. Στασινού (ο οποίος ακόμα δεν έχει βρεθεί αφού ο δεύτερος επιλαχών αρνήθηκε) δόθηκε στην δημοσιότητα επιστολή – τελεσίγραφο 19 νησιωτών Βουλευτών που προειδοποιούν πως θα καταψηφίσουν τα μέτρα μη δεχόμενοι αύξηση του Φ.Π.Α. στα νησιά. Οι βουλευτές είναι από όλα τα κόμματα που συμμετεχουν στην κυβέρνηση. 


Λίγη ώρα αργότερα και ενώ ακόμα δεν είχε δώσει την περιβόητη συνέντευξη Τύπου ο Γ. Καρατζαφέρης, ήρθε και η δήλωση του ο Δ.Σταμάτη, πρώην Νομάρχη και Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας (Ν.Δ) :''Αρνούμαι να ψηφίσω είτε μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα είτε άλλα μέτρα που οι ηγέτες της ΕΕ θελήσουν στο μέλλον να επιβάλουν στην Ελλάδα''.


Στα βήματα του κ. Σταμάτη και η ανεξάρτητη βουλευτής, Μιλένα Αποστολάκη η οποία είπε: ''δεν θα ψηφίσω τη σύμβαση, δεν πιστεύω πως θα μας βγάλει από την ύφεση''. Ακολούθησε λίγο αργότερα ο βουλευτής Τρικάλων του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Μαγκούφης.


Και λίγο πριν μεσημεριάσει για τα καλά ο Γιώργος Καρατζαφέρης έκλεψε την παράσταση. Έθεσε στην διάθεση του Λουκά Παπαδήμου τις παραιτήσεις των υπουργών του (Βορίδη, Γεωργίου, Γεωργιάδη, Ροντούλη) και είπε ότι θα καταψηφίσει κι εκείνος με την σειρά του τα μέτρα. 


Από εκείνη την στιγμή και μετά οι 4 υπουργοί του ΛΑΟΣ παρέλασαν από το γραφείο του πρωθυπουργού και υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους.


Οι δυο (Γεωργιάδης και Βορίδης) διαχώρισαν πάντως την θέση τους και δήλωσαν ότι θα υπερψηφίσουν τα μέτρα. 


Κι ενώ όλοι περίμεναν με αγωνία το υπουργικό συμβούλιο, ήρθε και η παραίτηση άλλου υπουργού αυτή την φορά από το ΠΑΣΟΚ. Η αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου υπέβαλλε την παραίτησή της λέγοντας ότι στόχος των μέτρων είναι να βαλκανοποιηθεί η Ελλάδα. 


Τελευταίος μέχρι στιγμής στην λίστα ο βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ, κ. Μιχελογιαννάκης ο οποίος ανακοίνωσε ότι δεν θα ψηφίσει τα μέτρα παρά την κομματική πειθαρχία. 


Και η μέρα ακόμα δεν έχει τελειώσει.....


newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια