Όταν ο άνθρωπος μετατρέπεται σε κτήνος... Σοκαριστικά video


Με αφορμή το βίντεο σοκ που δημοσιεύθηκε πρόσφατα και απεικόνιζε Αμερικανούς στρατιώτες να σκυλεύουν τις σορούς νεκρών ταλιμπάν το NEWS 247 θυμάται μερικές από τις πιο συγκλονιστικές υποθέσεις δολοφονίας και κακοποίησης ανθρώπων από οργανωμένους στρατούς τα τελευταία δέκα χρόνια.
"Κοίτα τους πεθαμένους βρομιάρηδες"....

Στις  5 Απριλίου του 2010 η ιστοσελίδα Wikileaks ανάρτησε ένα βίντεο από επιδρομή αμερικανικού ελικοπτέρου στη Βαγδάτη. Το περιστατικό είχε λάβει χώρα το 2007 προκαλώντας το θάνατο πολλών Ιρακινών, ανάμεσα στους οποίους και 2 δημοσιογράφοι του διεθνούς πρακτορείο ειδήσεων Reuters.
Στις εικόνες διακρίνεται μια ομάδα ανδρών που περπατούν στο δρόμο. Μεταξύ αυτών είναι και οι δύο εργαζόμενοι του πρακτορείου Reuters, Namir Nour El Deen και Saeed Chmagh. Οι πιλότοι του ελικοπτέρου Απάτσι νομίζουν ότι η κάμερα που κρατά ένας από τους υπαλλήλους του πρακτορείου είναι εκτοξευτήρας ρουκετών και λένε ότι εντόπισαν "πέντε-έξι άτομα με ΑΚ-47". Οι πιλότοι λένε ότι οι άνδρες που περπατούν σε ένα δρόμο της Βαγδάτης είναι αντάρτες και ζητούν άδεια να ανοίξουν πυρ. Την παίρνουν σχεδόν αμέσως. Μετά τους πυροβολισμούς, ο ένας πιλότος ακούγεται να λέει ότι στο σημείο υπάρχει "ένας σωρός από πτώματα". Πιο συγκεκριμένα, ο ένας πιλότος λέει "Κοίτα τους πεθαμένους βρομιάρηδες" και ο δεύτερος απαντά: "Σπουδαία!".
Λίγο αργότερα, ένα φορτηγάκι σταματά για να μαζέψει τους νεκρούς και τους τραυματίες και γίνεται, με τη σειρά του, στόχος του ελικοπτέρου. Δύο παιδιά που βρίσκονται στο φορτηγάκι τραυματίζονται και απομακρύνονται από Αμερικανούς στρατιώτες που φτάνουν στην περιοχή.
Αξιωματούχος του αμερικανικού στρατού, σχολιάζοντας το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας, υποστήριξε πως το βίντεο δεν δίνει καμία καινούρια πληροφορία. "Από το 2007 είχαμε παραδεχτεί όσα δείχνει το βίντεο. Παραδεχτήκαμε ότι έγινε η επιδρομή και οι δύο εργαζόμενοι του Reuters σκοτώθηκαν. Ξέραμε ότι είχαν τραυματιστεί δύο παιδιά", υποστηρίζοντας παράλληλα πως ο εκτοξευτήρας ρουκετών ήταν πραγματικός.
Ο αρχισυντάκτης του Reuters από τη μεριά του δήλωσε ότι ο θάνατος των δύο Ιρακινών δημοσιογράφων ήταν "τραγικός και συμβολίζει τους ακραίους κινδύνους που συνεπάγεται η κάλυψη των γεγονότων στις εμπόλεμες ζώνες", ενώ η εκπρόσωπος της οργάνωσης Δημοσιογράφοι Χωρίς Συνόρα για τις ΗΠΑ, ζήτησε από το Πεντάγωνο περισσότερη "διαφάνεια" στην υπόθεση αυτή.


Το κολαστήριο του Γκουαντάναμο

Το Γκουαντάναμο  ήρθε στην επικαιρότητα μετά την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, όταν στην στρατιωτική βάση δημιουργήθηκε στρατόπεδο συγκέντρωσης για υπόπτους τρομοκρατίας.
Άνθρωποι που θεωρούνταν από τις αμερικανικές αρχές "μέλη των Ταλιμπάν ή της Αλ Κάιντα" από Αφγανιστάν, το Ιράκ και άλλες χώρες ήταν οι πρώτοι κρατούμενοι της φυλακής που λειτούργησε στις 11 Ιανουαρίου 2002.
Κρατούμενοι που έχουν απελευθερωθεί έχουν καταγγείλει το βασανισμό τους από τους φύλακες κατά τις ανακρίσεις και την παραμονή τους στο στρατόπεδο, ενώ οι απόπειρες αυτοκτονίας είναι συχνό φαινόμενο.
Οι κρατούμενοι υποβάλλονται σε στέρηση ύπνου, παρατεταμένο περιορισμό, ηλεκτροσόκ, γυμνή έκθεση και εξευτελισμό, ακόμα και σε σεξουαλικά βασανιστήρια, κατά τα οποία γυναίκες δεσμοφύλακες χρησιμοποιούν τα γυναικεία τους θέλγητρα για να εκμαιεύσουν πληροφορίες και να ταπεινώσουν τους κρατούμενους.
Πρόσφατα στο Wikileaks εμφανίστηκαν εγχειρίδια που παρέχονταν στους φύλακες κατά την εκπαίδευσή τους, τα οποία περιλάμβαναν μελέτες για κινεζικά βασανιστήρια, με κεφάλαια όπως "Ημι-ασιτία", "Αξιοποίηση των πληγών", "Βρώμικο, μολυσμένο περιβάλλον", "Πώς να κάνετε το θύμα να εξαρτάται από τον ανακριτή" και "Αποδυνάμωση της ψυχικής και σωματικής ικανότητας αντίστασης". Όλα τα παραπάνω έχουν επανειλημμένα προκαλέσει διαμαρτυρίες και ενέργειες από οργανισμούς για τα ανθρώπινα δικαιώματα όπως η Διεθνής Αμνηστία, χωρίς ιδιαίτερα αποτελέσματα.

Δείτε εδώ βίντεο με φωτογραφίες από τις φυλακές του Γκουαντάναμο


"TortureClassics" – οι μεγαλύτερες επιτυχίες του Γκουαντάναμο

Τα μουσικά βασανιστήρια έχουν επιβεβαιωθεί επίσημα και δημόσια από ανώτερους κυβερνητικούς υπαλλήλους, οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, φρουρούς και ανακριτές, αλλά και από υπόπτους για τρομοκρατία, που κρατήθηκαν σε στρατιωτικές φυλακές και κέντρα κράτησης. Τα Ηνωμένα Έθνη και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έχουν απαγορεύσει τη χρήση δυνατής μουσικής στις ανακρίσεις.
Το Υπουργείο Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών και η CIA έχουν κάνει εκτενή χρήση των ηχητικών μεθόδων ανάκρισης, π.χ. βασανιστήρια με μουσική, σε εγκαταστάσεις όπως το Αμπού Γκράιμπ, ο κόλπος του Γκουαντάναμο, η Κανταχάρ, το κέντρο κράτησης στο Μπάγκραμ, και πολυάριθμες "μαύρες τοποθεσίες" σε όλη την υφήλιο.
Τέτοιες τεχνικές ανάκρισης, σε συνδυασμό με στέρηση ύπνου, κακομεταχείριση, εικονικό πνιγμό, ασφυξία, και άλλες διαβόητες μορφές βασανισμού, έχουν αποποινικοποιηθεί με ειδική μνεία του Υπουργείου Δικαιοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών και το Λευκό Οίκο, και από τις δύο κυβερνήσεις Μπους και Ομπάμα, και συνεχίζονται να χρησιμοποιούνται μέχρι σήμερα.
Η μουσική που χρησιμοποιείται στα TORTURE CLASSICS έχει αναφερθεί από τους φύλακες των φυλακών καθώς κι από απελευθερωμένους τροφίμους (Μπινιάμ Μοχάμεντ και Ντόναλντ Βανς, βασανισθέντες με μουσική για 76 μέρες).
Περιλαμβάνει 40 Κορυφαίες Επιτυχίες, Μέταλ, Χαρντ Ροκ, Κάντρυ και Γουέστερν, θεματικά τραγούδια από τηλεοπτικές εκπομπές και τζιγκλάκια από διαφημίσεις, όπως και αυθεντικά "ρεμίξ" που δημιουργήθηκαν από πράκτορες της CIA, διευθυντές φυλακών, φύλακες και ανακριτές.

(Πηγή TVXS)

Ιρακινές φυλακές "Αμπού Γκράϊμπ"

Η φυλακή Αμπού Γκράιμπ αποτέλεσε κέντρο βασανιστηρίων επί καθεστώτος Σαντάμ για να ακολουθήσουν κατόπιν της ανατροπής του καθεστώτος νέοι φρικτοί βασανισμοί Ιρακινών κρατουμένων από Αμερικανούς στρατιώτες. Οι σοκαριστικές φωτογραφίες έκαναν το γύρο του κόσμου το 2003, επιφέροντας βαρύ πλήγμα στη δημόσια εικόνα της κυβέρνησης Μπους.

Φωτογραφίες που δημοσίευσε η Washington Post

 

Μετά από τις καταγγελίες έγινε έρευνα που ανετέθει στον  Αμερικανό αντιστράτηγο Αντόνιο Ταγκούμπα. Το πόρισμά της δόθηκε στη δημοσιότητα μετά τη δημοσίευση σε αμερικανικές εφημερίδες των φωτογραφιών που δείχνουν κακοποιήσεις και βασανισμούς κρατουμένων.
Ανάμεσα στα περιστατικά βασανισμών που περιγράφονται και στοιχειοθετούνται βάσει καταθέσεων που έδωσαν δεσμοφύλακες, κρατούμενοι και αυτόπτες μάρτυρες, περιλαμβάνονται:
*Διατύπωση απειλών για εκτέλεση κρατουμένων με πιστόλι γεμάτο σφαίρες
*Καταιονισμός γυμνών εγκλείστων με παγωμένο νερό
*Ξυλοδαρμοί κρατουμένων με σκουπόξυλα και καρέκλες
*Απειλές βιασμού με αποδέκτες άνδρες κρατουμένους
*Σοδομισμός κρατουμένου με λάμπα φθορίου
*Γυμνοί κρατούμενοι στοιβάζονταν και στη συνέχεια ποδοπατούνταν
*Άνδρες έγκλειστοι υποχρεώνονταν να φορούν γυναικεία εσώρουχα
*Άνδρες κρατούμενοι υποχρεώνονταν σε αυνανισμό, ενώ οι δεσμοφύλακες φωτογράφιζαν και βιντεοσκοπούσαν
*Εκφοβισμοί και απειλές κατά κρατουμένων με τη χρήση στρατιωτικών σκύλων, ενώ σε μία τουλάχιστον περίπτωση υπήρξε τραυματισμός κρατουμένου από σκύλο.

Φωτογραφίες που δημοσίευσε το ABC News

 

Φωτογραφίες που δημοσίευσε το The New Yorker

 
Επίσης σύμφωνα με καταγγελίες που περιέχονται στο πόρισμα αξιωματικοί της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών πολλάκις ενεθάρρυναν τους απλούς στρατιώτες να κακοποιούν Ιρακινούς κρατουμένους, προκειμένου τα θύματα των βασανισμών να είναι "κατάλληλα προετοιμασμένα" για την ανάκριση που επακολουθούσε.

Δείτε εδώ τα 4 μέρη του ντοκιμαντέρ του CBS





Βρετανοί στρατιώτες ξυλοκοπούν 13χρονα παιδιά στο Ιράκ!

Όχι μόνο ξυλοκοπούν με μίσος ρακένδυτα παιδιά 13 χρονών αλλά και οι στρατιώτες που βιντεοσκοπούν παροτρύνουν τους συναδέλφους τους σαδιστικά, να τα χτυπήσουν αλύπητα, περισσότερο.
Αυτό που προκαλεί μεγαλύτερη απέχθεια είναι η περιγραφή του εικονολήπτη. Στο βίντεο εμφανίζονται τέσσερις άμαχοι Ιρακινοί να εκλιπαρούν για έλεος και οχτώ Βρετανοί στρατιώτες απλά να …συνεχίζουν να τους ξυλοκοπούν.
"Άτακτα παιδιά…" ακούγεται να τους αποκαλεί κάποιος ο οποίος θεωρείται και ο εικονολήπτης της σκηνής ενώ παρακάτω γελώντας τους αποκαλεί "βρομιάρηδες" και τους απειλεί "θα πεθάνετε… ρίξτε μας τώρα".
Πρόκειται για ένα γέλιο πιο εφιαλτικό από τις κραυγές των θυμάτων που δέχονται ανελέητα χτυπήματα στο πρόσωπο και στο σώμα.
Το βίντεο ντοκουμέντο ήρθε στο φως της δημοσιότητας από την News Of The World.


Πακιστάν : Πυροβολισμοί εξ επαφής σε δημόσιο κήπο

Ήταν τον  Ιούνιο του 2011 όταν ένα βίντεο με πέντε Πακιστανούς  στρατιώτες να εκτελούν πυροβολώντας εξ επαφής σε δημόσιο κήπο ένα νεαρό τον οποίο υποψιάζονταν ότι είχε προβεί σε κλοπή έκανε το γύρω του κόσμου.
Το επεισόδιο συνέβη στο Καράτσι όπου διαπράττονται καθημερινά δεκάδες φόνοι που συνδέονται με την πανταχού παρούσα εγκληματικότητα καθώς και με αιματηρές πολιτικές και εθνοτικές αντιπαλότητες. Ο στρατός και η αστυνομία ανέπτυξαν εκεί μαζικές ενισχύσεις προσπαθώντας να περιορίσουν τη βία.
Το βίντεο τραβήχτηκε με γκρο πλαν από εικονολήπτη ενός τηλεοπτικού δικτύου, η παρουσία του οποίου δεν φαίνεται να ενόχλησε τους δολοφόνους. Οι εικόνες, οι οποίες είναι πολύ καθαρές, δείχνουν κατ' αρχάς έναν άνδρα με πολιτικά να σέρνει τον 25χρονο Σαρφαράζ Σαχ προς την κατεύθυνση μιας ομάδας πέντε στρατιωτών.
Οι τελευταίοι στρέφουν τότε τα τουφέκια τους στο λαιμό του νεαρού, ο οποίος δεν είναι οπλισμένος, και τον υποχρεώνουν να γονατίσει, ενώ εκείνος τους ικετεύει να τον αφήσουν να ζήσει.
Ένας στρατιώτες πυροβολεί τότε δύο φορές τον Σαρφαράζ, τραυματίζοντάς τον στη βουβωνική χώρα και στο μπράτσο. Ακολουθεί μια μακρά σκηνή που δείχνει τον νεαρό να προσπαθεί να σηκωθεί ουρλιάζοντας από τον πόνο, πριν πέσει στο οδόστρωμα και ξεψυχήσει από την αιμορραγία. Όλα αυτά συνέβησαν σ' ένα δημόσιο κήπο της αριστοκρατικής συνοικίας Κλίφτον, μιας περιοχής στην οποία κατοικούν κυρίως πλούσιες οικογένειες και πολιτικοί.


Εκτέλεση 16 αστυνομικών από Ταλιμπάν στο Πακιστάν

Βίντεο με ομαδική εκτέλεση αστυνομικών στο ΒΔ Πακιστάν έδωσαν στη δημοσιότητα οι Ταλιμπάν. Το περιστατικό  συνέβη μετά τον Ιούνιο του 2011, όταν αντάρτες πέρασαν τα σύνορα Αφγανιστάν - Πακιστάν και συνέλαβαν ένστολους.
Οι εικόνες δείχνουν τους 16 πακιστανούς αστυνομικούς να στήνονται στη σειρά με τα χέρα δεμένα, αντιμετωπίζοντας το εκτελεστικό απόσπασμα. Κείμενο που συνοδεύει το βίντεο αναφέρει ότι τα θύματα συνελήφθησαν στην περιοχή Ντιρ κατά τη διάρκεια επιδρομής αφγανών Ταλιμπάν.
Σύμφωνα με εκπρόσωπο του πακιστανικού στρατού το βίντεο φαίνεται να είναι γνήσιο. Παράλληλα το BBC - όπως ανέφερε στην ιστοσελίδα του - δέχτηκε εικόνες τραβηγμένες από κινητό τηλέφωνο, οι οποίες δείχνουν κατοίκους να βρίσκουν τα πτώματα.

 
Στο βίντεο φαίνεται αξιωματούχος των Ταλιμπάν να κατηγορεί τους αστυνομικούς ως εχθρούς του Ισλάμ, ενώ αναφέρεται και σε περιστατικό εκτέλεσης "έξι παιδιών"  από την κοιλάδα Σουάτ, από τον πακιστανικό στρατό. Πρόκειται για περιστατικό που έχει καταγραφεί σε βίντεο το οποίο κυκλοφόρησε πέρυσι και του οποίου τη γνησιότητα το Πακιστάν αμφισβητεί.
Οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων πάντως έχουν καταγγείλει στο παρελθόν το στρατό της χώρας για εκτελέσεις με συνοπτικές διαδικασίες υπόπτων για συνεργασία με τους Ταλιμπάν.


Ισραήλ : Η υπόθεση Μουσταφά Ταμίμι
Σοκ προκάλεσαν το Δεκέμβριο του 2011 φωτογραφίες που δείχνουν τον Παλαιστίνιο διαδηλωτή Μουσταφά Ταμίμι , να πέφτει στο έδαφος από δακρυγόνο που τον "βρήκε" κατευθείαν στο πρόσωπο.
Το περιστατικό συνέβη στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη ενώ το δακρυγόνο έριξαν Ισραηλινοί στρατιώτες τους οποίους , ο νεαρός διαδηλωτής φέρεται να πετροβολούσε κυνηγώντας παράλληλα το θωρακισμένο όχημα στο οποίο επέβαιναν.
Ο 28χρονος υπέκυψε στα τραύματά του, ενώ ο Ισραηλινός στρατός δέχτηκε πολλές επικρίσεις εξαιτίας υψηλόβαθμου στελέχους του, το οποίο κατηγορείται ότι κορόιδευε τον άτυχο νεαρό στο Twitter.
Ακριβώς κάτω από αυτή τη δήλωση άλλοι Ισραηλινοί αξιωματούχοι διέρρευσαν φωτογραφίες από το σώμα του νεαρού στο οποίο φαίνεται μία σφεντόνα η οποία σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τους χρησιμοποιήθηκε για την ρίψη πετρών στους στρατιώτες.
Στο διαδίκτυο εμφανίστηκαν αργότερα και άλλες φωτογραφίες που απεικονίζουν αιμόφυρτο τον 28χρονο να κείτεται στο έδαφος, λίγη ώρα πριν τη μεταφορά του στο νοσοκομείο όπου και υπέκυψε.
Παρά το γεγονός, ο Λέρνερ αρνείται ότι χλεύαζε τον νεκρό διαδηλωτή στο διαδίκτυο αναφέροντας πως η λέξη "αποτυχία" που χρησιμοποίησε απευθυνόταν σε ακτιβιστές που παρουσίασαν μονόπλευρα το γεγονός . Εδώ αξίζει να σημειωθεί πως ο όρος "αποτυχία" (Fail) στην αμερικανική αργκό δηλώνει την ανοησία και είναι εξαιρετικά συχνός στην διαδικτυακή επικοινωνία.
Ο Ταμίμι εισήχθη σε νοσοκομείο στο κέντρο του Ισραήλ όπου κατέληξε λίγες μέρες αργότερα, σύμφωνα με εκπρόσωπο του νοσοκομείου.
Πλαστικές σφαίρες...
Σοκ προκάλεσε ένα βίντεο που δημοσιοποίθηκε από την  Ισραηλινή ειρηνιστική οργάνωση Btselem που δείχνει Ισραηλινό στρατιώτη να πυροβολεί εν ψυχρώ με πλαστική σφαίρα Παλαιστίνιο σιδεροδέσμιο κρατούμενο
Παρών και ένας αντισυνταγματάρχης που κρατάει τον κραούμενο όταν ο συνάδελφος του τον πυροβολεί
Το γεγονός έλαβε χώρα στο χωριό Νιλίν στη Δυτική Όχθη στις 7 Ιουλίου του 2008. Το θύμα είναι ο Παλαιστίνιος διαδηλωτής Ashraf Abu Rahma, 27 χρονών.
Συνελήφθη από στρατιώτες και συνοριοφύλακες οι οποίοι αφού τον έδειραν για μισή ώρα στη συνέχεια τον πήγαν στα τζιπ. Εκεί τον πυροβόλησαν με πλαστική σφαίρα από απόσταση 1,5 μέτρου.
Το βίντεο τραβήχτηκε από ένα δεκατετράχρονο κορίτσι που μένει στο χωριό.
 news247

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια