Νέο συγκλονιστικό video από τις στιγμές πανικού στο Costa Concordia....


Είναι λίγο μετά το τραγικό δυστύχημα και την πρόσκρουση του γιγαντιαίου κρουαζιερόπλοιου στα βράχια, έξω από το νησί Τζίλιο. Τις τρομακτικές στιγμές κατέγραψε ένας από τους επιβάτες, ενώ το video μετέδωσε το CBS news....




Την ώρα που οι τουρίστες αγωνιούσαν για το πως θα βγουν από το βυθιζόμενο πλοίο και πως θα βγουν ζωντανοί στη στεριά, ο πλοίαρχος, ο άνθρωπος που ήταν υπεύθυνος να τους πάει ασφαλώς στον προορισμό του κι εκείνος που (υποτίθεται πως) εγκαταλείπει τελευταίος το καράβι, ήταν ήδη σώος και αβλαβής στην στεριά. Και δεν υπάκουσε ούτε τις εντολές να επιστρέψει για να συντονίσει την επιχείρηση διάσωσης. 

Το ηχητικό ντοκουμέντο με τη συνομιλία του Σκετίνο με τον λιμενικό είναι εξίσου συγκλονιστικό. 
Ο άνδρας του λιμενικού κυριολεκτικά ουρλιάζει στον Σκετίνο και τον διατάσσει να επιστρέψει στο πλοίο. Παίρνει την απάντηση "δεν πάω πουθενά" και τον προειδοποιεί πως θα πληρώσει για τις πράξεις του. 


Το απόγευμα της Τρίτης, ο Ιταλός πλοίαρχος οδηγήθηκε στο δικαστήριο, όπου όμως ο δικαστής ήταν μάλλον επιεικής μαζί του. Διέταξε την αποφυλάκισή του και τον έθεσε σε κατ' οίκον περιορισμό.

Με χειροπέδες στα χέρια, ο Σκετίνο οδηγείται στο δικαστήριο
Με χειροπέδες στα χέρια, ο Σκετίνο οδηγείται στο δικαστήριο

Χάνονται οι ελπίδες για τους αγνοούμενους 
11 ψυχές έχουν ήδη χαθεί όμως οι φόβοι πως όσοι αγνοούνται δύσκολα να βρεθούν ζωντανοί στο κουφάρι του Costa Concordia ενισχύονται και κάθε ελπίδα σβήνει καθώς περνούν οι ώρες. Το πλοίο βυθίζεται κάθε λεπτό και περισσότερο, οι άνδρες των σωστικών συνεργείων δίνουν τα πάντα, με κίνδυνο ακόμη και της ζωής τους. Όμως οι προσπάθειές τους δεν έχουν αποτέλεσμα. 

Τις προηγούμενες μέρες, η διάσωση ενός ζευγαριού από τη Νότια Κορέα που έκανε το μήνα του μέλιτος στο κρουαζιερόπλοιο χαρακτηρίστηκε θαύμα. Ο 40χρονος Βιτσέντζο Ροσέλι είναι ένας ακόμη νιόπαντρος που βρισκόταν εν πλώ. Όμως εκείνος αγωνιά ακόμη για τη γυναίκα του, την 30χρονη Μαρία Ντ' Ιντορνο. 

Το νιόπαντρο ζευγάρι βρέθηκε στο πλοίο όχι μόνο για να γιορτάσει το γάμο του αλλά και τη "χρυσή επέτειο" ενός συγγενικού του ζευγαριού. Μαζί τους ήταν και πολλοί συγγενείς τους. Ο Βιτσέντζο και οι υπόλοιποι κατάφεραν να σωθούν, έπεσαν στη θάλασσα και έφτασαν στην ακτή. Από εκείνη τη στιγμή, το βράδυ της Παρασκευής, κανείς δεν είδε ξανά την 30χρονη κοπέλα γράφει η Sun. 

"Η μοναδική μου σκέψη καθώς κολυμπούσαμε προς την ακτή ήταν ο 74χρονος πατέρας μου, που έχει πρόβλημα στο γοφό του. Είχαμε όλοι σωσίβια. Αλλά η Μαρία δε μπορούσε να κολυμπήσει και φοβόταν το νερό", είπε ο Βιτσέντζο στην εφημερίδα. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια