Ο GAP κάνει Μπάνια στην Κόστα Ρίκα και το ΠΑΣΟΚ ....μπήκε στην Εντατική.


Η κυβέρνηση φοβάται πλέον για τη νέα δανειακή σύμβασηΣε καθεστώς εύθραυστης πολιτικής αστάθειας εισήλθε από χθες το βράδυ η χώρα μετά τα μαζικά «αντάρτικα» βουλευτών και την καταψήφιση άρθρων του πολυνομοσχεδίου Βενιζέλου.
Το μήνυμα των βουλευτών ήταν σαφές: Δεν προτίθενται να ψηφίσουν ακρίτως οτιδήποτε έρχεται στη Βουλή. Παράλληλα, σε ορισμένες περιπτώσεις διατυπώθηκαν από υπέρμαχους των μεταρρυθμίσεων αιτιάσεις ότι διαμορφώθηκαν «μπλοκ υπεράσπισης συγκεκριμένων επαγγελματικών τάξεων» όπως οι φαρμακοποιοί και οι δικηγόροι....

Το αποτέλεσμα της χθεσινής ψηφοφορίας στη Βουλή, έδειξε την έλλειψη συνοχής της κυβέρνησης και πλέον πολλοί φοβούνται ότι δυσχεραίνεται το έργο της εφεξής σε μια εξαιρετικά κρίσιμη φάση.


Αποδυναμώνεται προφανώς η όποια διαπραγματευτική δύναμη της κυβέρνησης και οι συζητήσεις για το PSI και τη δανειακή σύμβαση κρέμονται σε μια κλωστή.


Είναι χαρακτηριστικό ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος εμφανιζόταν χθες εξαιρετικά ανήσυχος με την εξέλιξη αυτή σε σχέση με τα επερχόμενα.


«Αν καταψήφισαν αυτή, τι θα γίνει με τη δανειακή σύμβαση;» έλεγαν κυβερνητικές πηγές που διατύπωναν φόβους για τα επικείμενα μέτρα που απαιτούν οι δανειστές μας. Ορισμένοι μάλιστα έθεταν ερωτήματα και σε σχέση με την στάση του Πρωθυπουργού φοβούμενοι ότι «μπροστά στο πολιτικό αδιέξοδο που διαμορφώνεται δεν είναι απίθανο ακόμη και να παραιτηθεί». Μια τέτοια φιλολογία αναπτύχθηκε αργά χθες το βράδυ, αλλά το Μαξίμου το διέψευδε κατηγορηματικά.


Ο κ. Βενιζέλος που είχε σύσκεψη χθες στις 10 το βράδυ με τον πρωθυπουργό, θα έχει νέα συνάντηση μαζί του σήμερα στις 13.30 όπου μαζί με τον κ. Γιώργο Ζαννιά θα ενημερώσει τον κ. Παπαδήμο για τις εξελίξεις.


Εξίσου «μπάχαλο» είναι και η εικόνα που δίνει το ΠΑΣΟΚ καθώς η «ανταρσία» αφορούσε κυρίως βουλευτές του, ενώ ο πρόεδρος του Κόμματος επιστρέφει αύριο από την Κόστα Ρίκα... Είναι ενδεικτική η ανησυχία που διατύπωσε νωρίτερα το πρωί από την ιστοσελίδα του ο Κώστας Σκανδαλίδης ο οποίος στην ουσία ζήτησε να επισπευθούν οι εσωκομματικές διαδικασίες και να υπάρξει εκλογή από την Κοινοβουλευτική Ομάδα.


«Η χθεσινή μέρα έδειξε ότι υπάρχει κενό ηγεσίας και πολιτικής διεύθυνσης στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, το όργανο που κατ' εξοχήν είναι επιφορτισμένο με την καθημερινή στήριξη της Κυβέρνησης» είπε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης. Μια άποψη που κερδίζει και πάλι έδαφος σε μεγάλη μερίδα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.


Είναι ενδεικτικό ότι μετά το χθεσινό αποτέλεσμα και την σημερινή πρόταση Σκανδαλίδη το επιτελείο του Γιώργου Παπανδρέου (Νίκος Αθανασάκης, Ρεγγίνα Βάρτζελη, Γιώργος Ελενόπουλος κ.α) συνεδριάζουν για να εκτιμήσουν τις εξελίξεις.
iefimerida.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια