Καρατζαφέρης: «Ο Αντώνης και εγώ παραμερίσαμε την καχυποψία»


Καρατζαφέρης: «Ο Αντώνης και εγώ παραμερίσαμε την καχυποψία»«Ο Αντώνης και εγώ παραμερίσαμε την καχυποψία που υπήρχε πέρσι και όσα μας ενοχλούσαν» είπε στον realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ για τον κ. Σαμαρά υποστηρίζοντας μάλιστα πως από κοινού έβαλαν «κόκκινες γραμμές» προς την τρόικα για τα περί μείωσης του κατώτατου μισθού και την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού....

«Υπάρχει ένας δίαυλος επικοινωνίας, υποχρεούμεθα να το κάνουμε και αύριο γιατί δεν έχουμε άλλα περιθώρια. Εάν το εκλογικό σώμα το απαιτήσει» τόνισε ο κ. Καρατζαφέρης και επέμεινε ότι «οι μονοκομματικές κυβερνήσεις κατέστρεψαν την Ελλάδα η οποία πρέπει να έχει την ευκαιρία μίας συμμαχικής κυβέρνησης».
Μάλιστα σημείωσε πως σε κάθε περίπτωση ο επόμενος Πρωθυπουργός θα πρέπει να είναι από το πρώτο κόμμα ανεξαρτήτως από τους συσχετισμούς που θα υπάρχουν μέσα στη βουλή.
Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση Καρατζαφέρη για το θέμα Πεπόνη και τις καταγγελίες σχετικά με το «φούσκωμα» του ελλείμματος το 2009. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ μίλησε για «λανθάνουσα αυτονόμηση κάποιων δικαστών που δεν σκέφτονται άλλες παραμέτρους» και πρότεινε η όλη υπόθεση να ανοίξει μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για το PSI ακόμη και μετά τις εκλογές.
«Να μη χαθεί τώρα η γροθιά. Να βγούμε από την κρίση και ο επιμερισμός των ευθυνών να γίνει για κάθε κατεργάρη όσο ψηλά και εάν είναι. Η κίνηση Πεπόνη θα προσθέσει λίγο στο επιτόκιο. Ας κάνουμε υπομονή δυο μήνες. Αντέξαμε δυο χρόνια και δεν μπορούμε να αντέξουμε δυο μήνες;»σημείωσε χαρακτηριστικά.
Για τις δηλώσεις Λοβέρδου περί «μακελειού» εάν πειραχτεί πολιτικά η ποινικά ο Γιώργος Παπανδρέου, ο κ. Καρατζαφέρης έκανε λόγο για «μεγαλοστομίες» που τις απέδωσε στην προσπάθεια του υπουργού Υγείας «να μαζέψει τα κουκιά του Παπανδρέου» ενόψει των εσωκομματικών διαδικασιών για την εκλογή νέας ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ.
Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ άφησε να εννοηθεί ότι δεν είναι η τρόικα που θέτει επιτακτικά θέμα μείωσης 13ου και 14ου μισθού και μίλησε για «κάποιους μανδαρίνους που έφεραν ένα θέμα για το οποίο η τρόικα έριξε τα δίχτυα της εν ονόματι της ανταγωνιστικότητας». Παραδέχθηκε πάντως ότι το θέμα είναι στο τραπέζι από τους δανειστές οι οποίοι, όπως υποστήριξε, επικαλούνται το παράδειγμα της Ισπανίας που έχει κατώτερο μισθό περίπου 170 λιγότερα από αυτόν της Ελλάδας.
Για τις διαπραγματεύσεις σχετικά με το PSI ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ μίλησε για μπρα ντε φερ ανάμεσα στην Ε.Ε. το Βερολίνο και τους ιδιώτες με την Ελλάδα να βρίσκεται στη μέση ως «σάκος του μποξ».
«Λαγκάρντ και Μέρκελ τραβάνε το σχοινί με τα επιτόκια. Το θέμα είναι μήπως δεν αντέξει το σχοινί και σπάσει με θύμα την Ελλάδα» σημείωσε ο κ. Καρατζαφέρης τονίζοντας ότι θα πρέπει να κλείσει άμεσα το θέμα για να αποφευχθούν τα χειρότερα για τη χώρα.
 real.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια