Ο Άνθρωπος είναι εκτός τόπου και χρόνου κατηγορεί τους πάντες εκτός από τον εαυτό του.



Αντί να ζητήσει συγνώμη και να ξεκουμπιστεί από την χώρα αυτός
άνοιξε το κουτάκι με τις π@π@----ς και κατηγορεί όλους τους άλλους εκτός από τον εαυτό του. Χωρίς ίχνος ντροπής μας λέει ότι επί Πρωθυπουργίας του όλα έγιναν σωστά και για όλα φταίνε οι αγορές, η Ευρωπαική ένωση και η Ν. Δημοκρατία ! ! Είναι εκτός τόπου και χρόνου ο τύπος είναι αλλού γιαλλού , αντί να σηκωθεί κάποιος και να τον πετάξει έξω, τον αφήνουν ακόμα και μιλάει....


Όπως όλα δείχνουν το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ τελείωσε πριν αρχίσει καθώς σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν θα επιδιώξει τη ρήξη καθώς δεν σκοπεύει τελικά να καταθέσει αντιπρόταση στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Ουσιαστικά σε αυτή τη φάση φαίνεται πως θα αποδεχθεί την πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου για εκλογές στο ΠΑΣΟΚ στις 11 ή 18 Μαρτίου, αν και χθες διαφώνησε. 



Ωστόσο άγνωστο παραμένει προς το παρόν η στάση που θα τηρήσουν τα άλλα κορυφαία στελέχη του κόμματος, Λοβέρδος, Διαμαντοπούλου, Χρυσοχοϊδης κ.α, τα οποία ναι μεν συμφωνούν με την πρόταση Παπανδρέου ωστόσο τηρούν επιφυλάξεις μήπως παρασκηνιακά υπάρχει συμφωνία Παπανδρέου και Βενιζέλου για να μην εκλεγεί από την βάση ο νέος αρχηγός του κόμματος αλλά από μικρότερο εκλεκτορικό σώμα.


Ενδεικτικό των ζυμώσεων μετά τη νέα πρόταση Παπανδρέου είναι ότι χθες το βράδυ έγινε ευρεία σύσκεψη του Βενιζελικού μπλοκ καθώς και συνάντηση της “τρόικας” προκειμένου να καθορίσουν την τελική τους στάση.


Όλα θα ξεκαθαρίσουν τις επόμενες ώρες με τις τοποθετήσεις τους στο Εθνικό Συμβούλιο ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον περιμένουν όλοι την ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου και φυσικά του Ευάγγελου Βενιζέλου.


Στις 15:30 άρχισε η ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου. 


Περήφανος για τη μάχη που έδωσε προκειμένου να μην χρεοκοπήσει η χώρα δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. «Προλάβαμε μια άτακτη χρεοκοπία που θα ήταν αναπόφευκτη αν η Ελλάδα δεν είχε αλλάξει κυβέρνηση», δήλωσε ο κ. Παπανδρέου, τονίζοντας ότι καμία άλλη χώρα στην υφήλιο δεν είχε να αντιμετωπίσει ένα τόσο σοβαρό δημοσιονομικό πρόβλημα.


«Εμείς προλάβαμε τη χρεοκοπία, οι προηγούμενοι έφυγαν κακήν κακώς», τόνισε. «Ουτε λυπάμαι, ούτε μετανιώνω. Ειμαι περήφανος που έδωσα μια τέτοια μάχη σε όλα τα μέτωπα», ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ενώ παραδέχτηκε πως έγιναν κάποια λάθη. 


Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε όχι μέσα στα δύο χρόνια που ήταν πρωθυπουργός τα είδε και τα έζησε όλα.  "Το ΠΑΣΟΚ κοίταξε το συμφέρον της πατρίδας ως ύψιστη προτεραιότητα". 


Ο Γιώργος Παπανδρέου μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί στα εσωκομματικά. 




Νωρίτερα ο Μιχάλης Καρχιμάκης ανοίγοντας τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου είπε ότι: “Η ιστορία θα μας δικαιώσει. Πήραμε μέτρα ανάγκης και τώρα πρέπει να προστατέψουμε τους αποκλεισμένους και τους ασθενέστερους”.
Αναφερόμενος στα εσωκομματικά είπε ότι η κοινωνία δεν καίγεται για μικρές και μεγάλες φιλοδοξίες στελεχών του ΠΑΣΟΚ και ότι από κόμμα εξουσίας πρέπει να ξαναγίνει κόμμα της κοινωνίας.


Στις 13:25 έφτασε στο χώρο του συνεδρίου και ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου ο οποίο χειροκροτήθηκε από τους συνέδρους με το που βγήκε από το αμάξι του. Μάλιστα δεν ήταν λίγοι που του φώναζαν μην στεναχωριέσαι πρόεδρε ο κόσμος είναι μαζί σου!
Με καθυστέρηση όμως έφτασε και ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης έφτασε στο Κάραβελ στις 13:45 ενώ το συνέδριο κανονικά θα ξεκινούσε στην μία. Ακόμη και σήμερα πάνε με...ώρα ΠΑΣΟΚ!


Στη διάρκεια του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, ο κ. Παπανδρέου κατέθεσε νέα πρόταση, σύμφωνα με την οποία η ανάδειξη νέας ηγεσίας θα γίνει από τη βάση και πριν από τις εθνικές εκλογές, μετά όμως την ολοκλήρωση του PSI και της δανειακής σύμβασης.


Χρονικά και με βάση τα σημερινά δεδομένα η διαδικασία τοποθετείται εντός του Μαρτίου.


Με το χρονοδιάγραμμα αυτό φέρεται να διαφωνούσε χθες ο Ευάγγελος Βενιζέλος και τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου που στηρίζουν τον κ. Βενιζέλο αποφάσισαν να μην πάρουν θέση στη συνεδρίαση και να μιλήσουν όλοι στο Εθνικό Συμβούλιο. 


Στο Πολιτικό Συμβούλιο αποφασίστηκε επίσης η διεξαγωγή Συνεδρίου τον προσεχή Ιούνιο, ενώ πριν από τις εκλογές και πριν από την εσωκομματική διαδικασία θα συγκληθεί και προγραμματική Εθνική Συνδιάσκεψη του Κινήματος.


Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Πάνος Μπεγλίτης, ερωτηθείς για το τι θα γίνει σε περίπτωση που η χώρα οδηγηθεί σε ξαφνικές εκλογές, παραδέχτηκε ότι «δεν μπορώ να απαντήσω σε αυτό το σενάριο».


Ο κ. Μπεγλίτης υποστήριξε ότι «δεν σημαίνει διαφωνία» η στάση των τριών μελών του Πολιτικού Συμβουλίου (Τ.Αντωνίου, Ν.Σαλαγιάννης και Π.Κουκουλόπουλος) που επιφυλάχθηκαν να τοποθετηθούν στο Εθνικό Συμβούλιο, καθώς και τα δύο μελών που δεν έλαβαν τον λόγο (Ν.Ανδρουλάκης και Συλ.Ράπτη).


Τα παραπάνω πέντε μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου, τα οποία στηρίζουν τον κ. Βενιζέλο, είχαν συνάντηση μαζί του το βράδυ της Παρασκευής, χωρίς να όμως να γίνουν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια