Εμφύλιος στο ΠΑΣΟΚ με φόντο… την διαφθορά

Εμφύλιος στο ΠΑΣΟΚ με φόντο… την διαφθορά
Σοβαρότατες αλληλοκατηγορίες με υπαινιγμούς για χρηματισμό από επιχειρηματίες διατυπώνονται και μάλιστα μέσω κοινοβουλευτικής αλληλογραφίας μεταξύ του βουλευτή Εβρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Ντόλιου και του υφυπουργού Περιβάλλοντος Γιάννη Μανιάτη....

Ο κ. Ντόλιος σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή αναφερόμενος στην εκδήλωση ενδιαφέροντος από επιχειρηματία για την υπόθεση εξόρυξης ζεόλιθου στην περιοχή του Εβρου κάνει λόγο για «σκοτεινές μεθοδεύσεις προκειμένου να ματαιωθεί η επένδυση». Με αφορμή την ανάκληση από τον υφυπουργό Περιβάλλοντος της απόφασης του γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης (κρατικού περιφερειάρχη) Μακεδονίας Θράκης επικαλείται φήμες σύμφωνα με τις οποίες «το υπουργείο μπλοκάρει την επένδυση εξυπηρετώντας τα συμφέροντα άλλης εταιρείας».
Στη δική του απάντηση ο υφυπουργός Περιβάλλοντος τονίζει μεταξύ άλλων: «Είναι μια από τις ελάχιστες φορές που με τόση πληρότητα και σαφήνεια καταγράφεται σε κείμενο κοινοβουλευτικής ερώτησης η πλήρης τεκμηρίωση και περιγραφή των αιτιάσεων αποκλειστικά και μόνο του ενδιαφερόμενου ιδιώτη, προκειμένου αυτός να αναλάβει με απευθείας ανάθεση και όχι με πλειοδοτικό διαγωνισμό, την εκμετάλλευση κοιτάσματος ορυκτού πλούτου της χώρας».

Ο κ. Μανιάτης σημειώνει επίσης ότι στο κείμενο της ερώτησης του συναδέλφου του από το ΠΑΣΟΚ «δεν γίνεται καμία αναφορά στις σταθερές θέσεις της ελληνικής Πολιτείας, έτσι όπως αυτές έχουν διαχρονικά αποτυπωθεί και σύμφωνα με τις οποίες μόνο με διεθνή πλειοδοτικό διαγωνισμό, μπορεί και πρέπει το συγκεκριμένο κοίτασμα να αξιοποιηθεί».
Τέλος, ο υφυπουργός προειδοποιεί ότι η απάντησή του θα αποσταλεί σε όλα τα τοπικά ΜΜΕ, στον υπουργό Εσωτερικών και στον αρμόδιο εισαγγελέα, για πιθανές ενέργειες αρμοδιότητας του, προκειμένου να υπάρξει πλήρης διερεύνηση και απόδοση ευθυνών για ολιγωρίες στην άσκηση καθηκόντων των διαφόρων υπευθύνων της δημόσιας διοίκησης.
iefimerida.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια