Έξω ο ΠΑΟ. Η (Νέα) Σμύρνη... καίγεται!


Ο Παναθηναϊκός... έμεινε ξανά εκτός κυπέλλου! Ο Πανιώνιος πήρε την πρόκριση στα πέναλτι με 4-3! Ήρωας ο Σιδεράκης που έπιασε τα πέναλτι του Καραγκούνη και του Λέτο. Αστόχησε ο Μπίαρσμιρ! 
Στόπερ ο «Κατσούρ»

Από την στιγμή που ο Μπουμσόνγκ είναι εκτός όπως και ο Σαριέγκι και ο Καντέ βρίσκεται στο Κόπα Άφρικα ήταν λογικό ο Ζεσουάλδο Φερέιρα να....
πονοκεφαλιάζει για το κέντρο της άμυνας. Ο Πορτογάλος τεχνικός προτίμησε τελικά να γυρίσει τον Κατσουράνη στα στόπερ στο πλευρό του Μπιάρσμιρ ενώ έριξε στη μάχη όλα τα βασικά «εργαλεία», δείχνοντας πως θέλει να καθαρίσει από νωρίς την πρόκριση.


Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Καρνέζης, αριστερά ο Σπυρόπουλος, δεξιά ο Βύντρα και ο «Κατσούρ» με τον Μπιάρσμιρ στο κέντρο της άμυνας. Σιμάο και Βιτόλο τα αμυντικά χαφ, αριστερά ο Κουίνσι και δεξιά ο Ζέκα. Ο Λέτο σε ελεύθερο ρόλο και στην κορυφή του 4-4-1-1 ο Τοτσέ.


Οι εκλεκτοί του Μάντζιου


Από την άλλη πλευρά, ο Άκης Μάντζιος ξεκίνησε τον νεαρό Σιδεράκη κάτω από την εστία, αριστερό μπακ τον Κρικβέλια, δεξί τον Πετκάκη και αμυντικό δίδυμο τους Τσότσαλιτς και Σιόβα. Ο Όμο σε ρόλο αμυντικού μέσου, με τους Ρόβα και Σάμαρα να παίζουν μπροστά του. Αριστερό «φτερό» ο Αμντουλάγιεφ, δεξί ο Σκέμπρι και ο Κούτσι στην κορυφή της επίθεσης.


«Πράσινη» αλλά ανούσια υπεροχή


Μετά το πρώτο αναγνωστικό δεκάλεπτο, στο οποίο ο Πανιώνιος μπήκε πιο κεφάτος, ο Παναθηναϊκός επέβαλλε τον ρυθμό του στον αγωνιστικό χώρο αλλά δεν είχε την ηρεμία και το καθαρό μυαλό να γυρίσει σωστά την μπάλα και να δημιουργήσει φάσεις. Με εκτός παιχνιδιού Κουίνσι, Λέτο και Τοτσέ ήταν λογικό το «τριφύλλι» να μην έχει λύσεις και σε ολόκληρο το πρώτο
ημίχρονο να καταγράψει μοναχά μια μεγάλη ευκαιρία με τον Ζέκα στο 34' να χάνει τρομερή ευκαιρία μπροστά από τον Σιδεράκη.


Αυτή ήταν και η μοναδική καλή στιγμή του πρώτου μέρους, το οποίο δεν είχε τίποτα παραπάνω να δώσει. Εξάλλου, και ο Πανιώνιος όσες φορές προσπάθησε να φτιάξει κάτι καλό με κάθετες πάσες... κόπηκε σωστά από τον επόπτη. Πάντως, οι γηπεδούχοι είχαν λύσεις στο ανασταλτικό κομμάτι, με τους Τσότσαλιτς και Σιόβα να «καθαρίζουν» και να διορθώνουν τα αρκετά λάθη της «κυανέρυθρης» μεσαίας γραμμής.


Ματσάρα και... φουλ της αστοχίας!


Μπορεί το πρώτο ημίχρονο να ήταν μια... άνοστη σούπα, στην επανάληψη ωστόσο ο ρυθμός ανέβηκε, η μπάλα πήγαινε συνεχώς από την μία εστία στην άλλη και οι κλασσικές ευκαιρίες χάνονταν με ρυθμούς καταιγίδας! Πανιώνιος και Παναθηναϊκός... ξέχασαν τακτικές και αμυντική λειτουργία και επί της ουσίας έπαιξαν ποδόσφαιρο αλάνας!


Το ματς είχε εξελιχθεί σε... ρουλέτα, με την μπίλια να κλείνει το μάτι τόσο στους «πράσινους» όσο και στους «κυανέρυθρους». Το θέμα, όμως, ήταν πως καμία από τις δύο ομάδες δεν μπορούσε να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που έφτιαξε! Και τι ευκαιρίες! Σιμάο και Μπίαρσμιρ γλίτωσαν δύο φορές πάνω στην γραμμή το «τριφύλλι» στις προσπάθειες των Κούτσι και Τσότσαλιτς, ο Καρνέζης έσωσε την ομάδα του στο τετ-a-τετ με τον Κούτσι και φώναξε παρών όσες φορές χρειάστηκε!


Από την άλλη πρωταγωνιστής ήταν ο Τοτσέ που έχασε πραγματικά τα άχαστα, όντας δύο φορές μόνος του απέναντι από τον Σιδεράκη! Τραγικά τελειώματα από τον Ισπανό, την δόξα του οποίου ζήλεψε ο Βύντρα, ο οποίος αντί να δώσει στο κενό τέρμα το γκολ στον Λέτο, σούταρε από δεξιά και έστειλε την μπάλα στη... Πλατεία, εξοργίζοντας όπως ήταν λογικό τον Φερέιρα!


Η μπάλα δεν έμπαινε με τίποτα μέσα, οι καθυστερημένες και μετά το 80' κινήσεις των προπονητών δεν άλλαξαν κάτι(Γουνδουλάκης από τη μία, Ρούντολφ από την άλλη) και το παιχνίδι μοιραία οδηγήθηκε στην παράταση μετά από ένα τρομερό και γεμάτο φάσεις δεύτερο ημίχρονο!


Μάσαγε... Σιδεράκης!


Στην παράταση με εξαίρεση ακόμη μία ευκαιρία που δεν χανόταν στο 93' από τον Λέτο σε κενό τέρμα, οι δύο ομάδες έριξαν στροφές και το παιχνίδι οδηγήθηκε στα πέναλτι. Εκεί μίλησε η καρδιά του νεαρού Σιδεράκη! Ο πορτιέρο του Πανιωνίου έπιασε τα πέναλτι των Καραγκούνη και Λέτο που αν ευστοχούσε θα έδινε την νίκη στον Παναθηναϊκό, ο Μπίαρσμιρ βρήκε δοκάρι και ο Όμο έστειλε τον Πανιώνιο στον έβδομο ουρανό και στους 8 του Κυπέλλου, διαμορφώνοντας το τελικό 4-3!


Η διαδικασία των πέναλτι


Καραγκούνης-απέκρουσε ο Σιδεράκης


Σάμαρης-απέκρουσε ο Καρνέζης


Κουίνσι 1-0


Τσότσαλιτς 1-1


Ρούντολφ 2-1


Σκέμπρι-άουτ


Κατσουράνης 3-1


Γουνδουλάκης 3-2


Λέτο-απέκρουσε ο Σιδεράκης


Σιόβας 3-3


Μπίαρσμιρ- δοκάρι


Όμο 4-3




MAN OF THE MATCH: Θέλει και ερώτημα; Ο Γιάννης Σιδεράκης. Ο πορτιέρο του Πανιωνίου έδειξε... άντερα στην διαδικασία των πέναλτι και χάρη στις δικές του επεμβάσεις ο Πανιώνιος πήρε μια παλικαρίσια πρόκριση. Μάλιστα ήταν ανίκητος και κατά την κανονική διάρκεια. Εμφάνιση σαν... παραμύθι για τον πιτσιρικά!


ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Σκέμπρι. Από τα δικά του πόδια ξεκίνησαν πολλές από τις καλές στιγμές του Πανιωνίου και δημιούργησε πολλά ρήγματα στην άμυνα του Παναθηναϊκού. Παραλίγο βέβαια να γίνει μοιραίος στα πέναλτι όταν σούταρε άουτ!


ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Σεμπάστιαν Λέτο. Ο Αργεντινός έχει δύο ευκαιρίες να δώσει την πρόκριση στον Παναθηναϊκό αλλά αν φωνάζει σε όλο το παιχνίδι που να βρει την ηρεμία να ευστοχήσει. Στο 93' μόνος του με το τέρμα αστοχεί ενώ στην διαδικασία των πέναλτι αν ευστοχούσε για το 4-2 θα έδινε το εισιτήριο στην ομάδα του. Δεν το έκανε και ήταν μοιραίος!


Η ΓΚΑΦΑ: Ανήκει τόσο στον Κούτσι όσο και στον Τοτσέ. Τα δύο σέντερ φορ της αποψινής αναμέτρησης που δεν κατάφεραν να... ματώσουν το πλεκτό αν και τους παρουσιάστηκαν ευκαιρίες από αυτές που δεν χάνονται ή τελοσπάντων που δεν πρέπει να χάνει ένας επιθετικός.


ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Πολύ δουλειά για την διαιτητική τριάδα. Ο Κάκος ήταν ακριβοδίκαιος και με τις αποφάσεις του, άφηνε το παιχνίδι να έχει ρυθμό. Από κει και πέρα, ο Πανιώνιος διαμαρτύρεται για μια ανατροπή πάνω στον Σκέμπρι στο 62' και ο Παναθηναϊκός για μια φάση με τον Ζέκα λίγο πριν το φινάλε. Από κει και πέρα σωστές οι αποφάσεις των βοηθών που είχαν δύσκολες φάσεις και οριακές στις δύο περιοχές.


ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Πανιώνιος πήρε μια παλικαρίσια πρόταση στα πέναλτι. Σε ένα παιχνίδι που θα το θυμούνται για πολύ καιρό όσοι το παρακολούθησαν, οι δύο ομάδες διαφήμισαν το ποδόσφαιρο ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο και τελικά η... μπίλια έκατσε στο «κυανέρυθρο» λόγω των αντανακλαστικών του Σιδεράκη και της αστοχίας των παικτών του Παναθηναϊκού! 
gazzetta.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια