Καλοπέραση του Εφραίμ στον κορυδαλλό...


Εφραίμ: Ο πλέον προνομιούχος κρατούμενος των φυλακώνΜόνο την Αγία Ζώνη δεν του έχουν ζητήσει του ηγούμενου Εφραίμ να πάει στον Κορυδαλλό. Ο προφυλακισμένος εδώ και δύο εβδομάδες Αρχιμανδρίτης που κατηγορείται σε βαθμό κακουργήματος για το σκάνδαλο της Μονής Βατοπαιδίου αποτελεί, όπως υποστηρίζουν αρκετοί, τον πλέον προνομιούχο κρατούμενο στην ιστορία των φυλακών....

Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι κρατείται μόνος του σε ειδική πτέρυγα των φυλακών, στο κελί που βρίσκεται απέναντι σε αυτό του τελευταίου χουντικού κρατούμενου Νίκου Ντερτιλή (αυτοί οι δύο είναι και οι μόνοι σε ολόκληρη τη φυλακή που έχουν ατομικό κελί). Είναι και το ότι καθημερινά του παραχωρείται ειδικό γραφείο για να δέχεται τους δεκάδες επισκέπτες του, χωρίς πάντα να τηρείται το ωράριο του επισκεπτηρίου. Εκεί υποδέχεται πολιτικούς, Μητροπολίτες και απλούς πιστούς και εκεί παραλαμβάνει τα... πεσκέσια που του πηγαίνουν, τα οποία και καταναλώνει στο κελί του.


Ο ίδιος ο ηγούμενος υποστηρίζει ότι η δίωξή του είναι πολιτική και δηλώνει την πίστη του ότι σύντομα θα επιστρέψει στο Αγιο Ορος και στα καθήκοντά του. Με τα μαύρα του ράσα και το μοναστικό του σκούφο αποτελεί μια ιδιαίτερη φιγούρα των φυλακών που προσεύχεται συνεχώς και μάλιστα έχει ζητήσει να ιερουργεί στο εκκλησάκι των φυλακών του Κορυδαλλού. Η... πρεμιέρα έγινε, σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr στην πρωτοχρονιάτικη λειτουργία όπου καθήκοντα δεξιού ψάλτη άσκησε ο επίσης προφυλακισμένος Ιάκωβος Γιοσάκης.


Την ίδια ώρα που ο ηγούμενος Εφραίμ περιμένει να περάσει ο χρόνος για να καταθέσουν οι συνήγοροί του αίτησης αποφυλάκισης με περιοριστικά μέτρα, η εισαγγελία Πρωτοδικών διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας σε βάρος των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. που δεν εκτέλεσαν αμέσως την απόφαση για την προσωρινή του κράτηση. Σύμφωνα με την εισαγγελία οι αξιωματικοί που μετέβησαν στο Αγιο Ορος όφειλαν να τον συλλάβουν αμέσως και να τον μετακινήσουν στο Κέντρο Υγείας των Καρυών για να ξεπεράσει εκεί φρουρούμενος το πρόβλημα υγείας του αντιμετώπιζε και όχι να του επιτρέψουν να παραμείνει στο κελί του στη Μονή Βατοπαιδίου μέχρι την ανάρρωσή του.


Από την άλλη πλευρά όμως, το αίτημά του να αντικατασταθεί η προφυλάκιση με περιοριστικούς όρους δεν φαίνεται να μπορεί να γίνει εύκολα αποδεκτό καθώς όπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες οι δικαστές είναι ιδιαίτερα ενοχλημένοι από τις πιέσεις που τους είχαν ασκηθεί και τους ασκούνται ακόμη για ευνοϊκή μεταχείριση του Αρχιμανδρίτη.


Οπως αναφέρεται μάλιστα στην έντυπη έκδοση της εφημερίδα το Βήμα «οι δικαστές πίστευαν ότι υπήρχαν τεράστιες πολιτικές ευθύνες για την υπόθεση του Βατοπαιδίου. Ελεγαν ότι οι µισοί πολιτικοί που χειρίστηκαν την ανταλλαγή των ακινήτων µε τη λίµνη Βιστωνίδα έπρεπε να ήταν φυλακή. Είχαν µάλιστα εστιάσει τα σχόλιά τους σε πρώην υπουργό που βοήθησε στη µετατροπή µιας έκτασης στην Ουρανούπολη από δασική σε χορτολιβαδική και ο οποίος, όπως έλεγαν, έπρεπε ήδη να ήταν στη φυλακή».


Σύµφωνα µε τις ίδιες πηγές, οι δικαστικοί λειτουργοί θεωρούσαν ότι ήταν ψευδές το επιχείρηµα του ηγουµένου Εφραίµ ότι όλες οι ενέργειές του είχαν µοναδικό στόχο την αναστήλωση της Μονής Βατοπαιδίου. Οπως µάλιστα εκµυστηρεύονταν, «αν ήταν έτσι, γιατί δηµιουργήθηκαν off shore εταιρείες; Ποιος ήταν ο λόγος η µονή να εµφανίζεται να αγοράζει η ίδια µέσω της Ανθεµιάς ακίνητα που είχε ανταλλάξει µε το Ελληνικό ∆ηµόσιο;»
Οπως προκύπτει από την ίδια ροή πληροφόρησης, οι δικαστικοί λειτουργοί ήταν ιδιαίτερα ενοχληµένοι από πιέσεις που ασκούνταν από τη Ρωσία -και στη διάρκεια επίσκεψης στη Μόσχα υπουργού της προηγούµενης κυβέρνησης- αλλά και από τηλεοπτικές εκποµπές που µιλούσαν για «σκευωρία».
iefimerida.gr

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας Σελίδες!(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)
- Ο κάθε αναγνώστης σχολιαστής έχει την απόλυτη ευθύνη για αυτά που γράφει.