Το πρωί τον έφτιαχναν το βράδυ γκρεμιζόταν...




Κατέρρευσε ο νέος δρόμος για Μεσαρά!


Στον αέρα κινδυνεύει να τιναχτεί το έργο του νέου δρόμου Ηράκλειο - Μεσαρά! Ενώ ο δρόμος από Αγία Βαρβάρα- Απομαρμά είχε προχωρήσει, με βάση τα όσα προέβλεπαν οι μελέτες, κατέρρευσαν τα πρανή με πιο σοβαρή την κατολίσθηση (δεύτερη μέσα σε λίγο διάστημα) στο όρυγμα Β-14, που έχει μέτωπο πάνω από 100 μέτρα....Στο υπουργείο σήμανε συναγερμός που στέλνει επειγόντως στην Κρήτη επιτροπή από υψηλόβαθμα στελέχη από διάφορες υπηρεσίες για να ελέγξουν τι συνέβη!


Οι κατολισθήσεις των πρανών είναι πλέον τόσο σοβαρές, που όχι μόνο προκάλεσαν τη διακοπή των εργασιών, αλλά θέτουν και σε κίνδυνο το έργο που ενώ σύμφωνα με το σχέδιο θα παραδιδόταν σε κυκλοφορία τέλος του 2012, τώρα θα χρειαστεί επιπλέον χρόνο και χρήματα. Πρόκειται για ένα έργο με συνολικό προϋπολογισμό 120 εκατομμυρίων ευρώ, με προσμονή δεκαετιών κυρίως από την πλευρά της Μεσαράς...


Ειδικά στο όρυγμα Β-14, που είναι αμέσως μετά την αγία Βαρβάρα και πριν τον Απομαρμά,  δεν είναι η πρώτη φορά που είχαμε κατολίσθηση και γι'αυτό είχαν αναγκαστεί να αλλάξουν τις μελέτες! Αλλά κι όταν αυτό έγινε με τη νέα μελέτη είχαμε ξανά το ίδιο φαινόμενο. 


«Δυστυχώς έχουμε ένα μεγάλο θέμα στο τμήμα του δρόμου Αγία Βαρβάρα- Απομαρμά που ξέραμε εξαρχής ότι ήταν δύσκολο τεχνικά λόγω των νερών και των σαθρών εδαφών. Είχαμε τις κατολισθήσεις για τις οποίες πρέπει να βρούμε τα αίτια, να δούμε τι θα γίνει με τις μελέτες που εφαρμόστηκαν» τόνισε  ο προϊστάμενος της ΕΔΥΕ ΒΟΑΚ κ.Γιώργος Αγαπάκης.


''Το πρόβλημα θα λυθεί τεχνικά. Αυτό θα ψάξει και η επιτροπή , θα δούμε την καλύτερη λύση η οποία φυσικά θα πάρει χρόνο και θα χρειαστούν επιπλέον δαπάνες'' τονίζει ο κ.Αγαπάκης, που προσθέτει ότι έχει μεγάλο μέτωπο η συγκεκριμένη κατολίσθηση. Οι τεχνικοί παραδέχονται ότι το έργο δεν ήταν απολύτως ώριμο να ξεκινήσει, οι μελέτες χρειάστηκαν... νέες μελέτες και τώρα, όλα πρέπει να αρχίσουν από την αρχή...
newsit

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια