Χιονίζει σε Πάρνηθα και Πεντέλη


Χειμωνιάτικο και σήμερα το σκηνικό του καιρού, με χαμηλές θερμοκρασίες, τσουχτερό κρύο και παγετό. Πεντέλη και Πάρνηθα παραμένουν ντυμένες στα λευκά, αφού το χιόνι έχει καλύψει τα πάντα! Στα λευκά έχει ντυθεί και ο Υμηττός από νωρίς το πρωί μιας και χιονίζει από τα 500 μέτρα και πάνω!




Πεντέλη, ώρα 10:50


Από το βράδυ της Πέμπτης προς την Παρασκευή ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση και θα έχουμε ακόμη και λιακάδα. Αλλά αυτό δε θα κρατήσει πολύ! Από το Σαββατοκύριακο και μέχρι την Τρίτη προς την Τετάρτη, όπως προβλέπει στο NewsIt ο Τάσος Αρνιακός, ο καιρός θα χαλάσει και πάλι και θα... παγώσει ξανά όλη τη χώρα.
Το δεύτερο κύμα κακοκαιρίας θα έχει και ακόμη πιο χαμηλές θερμοκρασίες αλλά όχι πολλά χιόνια. 



Στην Πάρνηθα από το τελεφερίκ και πάνω παραμένει κλειστός ο δρόμος και τα αυτοκίνητα κινούνται μόνο αν έχουν αντιολισθητικές αλυσίδες. Μόνο με αλυσίδες γίνεται και η κίνηση των οχημάτων στην επαρχιακή οδό από τα βασιλικά κτήματα έως το Κατσιμίδι, ενώ ο δρόμος από την Πεντέλη προς τον Άγιο Πέτρο ανοίγει και κλείνει συνεχώς. (Αναλυτικά εδώ πως γίνεται η κίνηση στο εθνικό οδικό δίκτυο).
Αλλά αυτό δεν απασχολεί τους πάντες...
Άγιος Στέφανος, ώρα 09:55
Στην Πάρνηθα και την Πεντέλη χιονίζει και το κρύο είναι... τσουχτερό! Στις 14:00 οι χαμηλότερες θερμοκρασίες θα σημειωθούν σε: 
ΟΡΕΙΝΗ ΦΩΚΙΔΑ -1°C
ΜΕΤΣΟΒΟ 0°C
ΚΑΣΤΟΡΙΑ 1°C
ΦΛΩΡΙΝΑ 1°C
ΣΙΑΤΙΣΤΑ 1°C 


Και οι 5 ...υψηλότερες θερμοκρασίες
ΚΕΡΚΥΡΑ 13°C
ΠΥΡΓΟΣ 13°C
ΣΚΑΛΑ 13°C
ΓΑΥΔΟΣ 12°C
ΠΑΡΓΑ 12°C


Απαγορευτικό απόπλου
Λίγο μετά τις 07:00 απαγορεύτηκε ο απόπλους των πλοίων απο Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν τοπικά τα 8 με 9 μποφόρ.


Κανονικά, όμως, πραγματοποιούνται τα τοπικά δρομολόγια των πλοίων για τον Αργοσαρωνικό και για τη Σαλαμίνα.


Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν, καλό θα είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατα τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία.


Παγωνιά και χιόνια
Στη δυτική και βόρεια Ελλάδα θα έχει λίγη συννεφιά, αλλά πιο έντονη στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και αναμένεται να χιονίσει. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής χώρας και τοπικές βροχές η χιονόνερο στα υπόλοιπα
newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια