Ερώτηση Τσίπρα για τις «περίεργες» αμοιβές στον προϋπολογισμό

«Περίεργες» και προκλητικές αποκαλύψεις περιλαμβάνει ο απολογισμός της πορείας του κρατικού προϋπολογισμού για το 2010 καθώς προκύπτει ότι αν και οι πληρωμές για αμοιβές μόνιμου προσωπικού μειώθηκαν κατά 13,8% σε σχέση με τις αρχικές προβλέψεις, αυξήθηκαν κατά 56,3% οι δαπάνες για «αμοιβές όσων εκτελούν ειδικές υπηρεσίες»....
Τα συγκεκριμένα στοιχεία θέτει με ερώτησή του προς όλα σχεδόν τα υπουργεία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρει «Ενώ, οι πληρωμές για αμοιβές προσωπικού μειώθηκαν κατά 13,8% έναντι των προβλέψεων του 2010, μια αναλυτική ματιά στον απολογισμό του 2010 διαπιστώνει ότι στον ΚΑΕ 0870 «ΑΜΟΙΒΕΣ ΟΣΩΝ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΕΙΔΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ» έχουν ανέλθει σε υπερβολικό ύψος. Συγκεκριμένα, είχαν προϋπολογισθεί 193,79 εκ. ευρώ και πληρώθηκαν 302,85 εκ ευρώ δηλ. δαπανήθηκαν σε απόλυτα μεγέθη 109,06 εκ. ευρώ παραπάνω και αποκλίνουν από τις προβλέψεις του προϋπολογισμού με ποσοστιαία αύξηση  56,3%».

Επιπλέον, ο κ. Τσίπρας σημειώνει ότι «Οι δαπάνες στους επιμέρους κωδικούς 0871 και 0873 που αφορούν συμβάσεις έργου υπηρεσιών, δηλ. μια άλλη μορφή μισθοδοσίας προσωπικού και εργασιακών σχέσεων, αυξάνονται τη στιγμή που μειώνεται η δαπάνη της μισθοδοσίας του μονίμου προσωπικού» :

-          ΚΑΕ 0871:  «Αμοιβές φυσικών προσώπων που εκτελούν ειδικές υπηρεσίες». Παρά το γεγονός ότι στο σύνολό του απολογιστικά η δαπάνη εμφανίζει μείωση,  σε κάποιους, όμως, επιμέρους φορείς οι υπερβάσεις είναι μεγάλες.

-         ΚΑΕ 0873:  που αφορά τις αμοιβές νομικών προσώπων δηλ. εταιρειών που προσφέρουν υπηρεσίες στο δημόσιο σύμφωνα με συμβάσεις που υπογράφουν, του οποίου το ύψος από το αρχικό 47,05 εκ. ευρω ανήλθε στα 66,16 εκ. ευρώ δηλ. 19,11 εκ. ευρώ δαπανήθηκαν παραπάνω, δηλ. ποσοστιαία αύξηση 40,62%.»

Για τους λόγους αυτούς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ρωτά τα αρμόδια υπουργεία «Ποιοι είναι οι λόγοι που οδήγησαν στην αύξηση των πιστώσεων για φυσικά πρόσωπα που εκτελούν ειδικές υπηρεσίες; Ποιες ανάγκες καλύπτονται; Τι είδους ειδικές υπηρεσίες προσφέρθηκαν (αναφορά κατά είδη σύμβασης) για τις οποίες δεν ήταν ικανοί οι υπάλληλοι των υπηρεσιών να καλύψουν; Ποιος είναι ο αριθμός των συμβάσεων, ο σκοπός και το έργο; Υπάρχει συνολικό έργο που προσφέρθηκε και ποιο το συνολικό όφελος;».

Πάντως από την ανάλυση των κωδικών του προϋπολογισμού και από τα στοιχεία του απολογισμού για το 2010 δεν καθίσταται σαφές αν οι «αμοιβές για ειδικές υπηρεσίες» περιλαμβάνουν τα χρήματα που έλαβαν οι σύμβουλοι που εκείνη την περίοδο «περιόδευσαν» από το Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να παραδώσουν «μαθήματα διακυβέρνησης».
Share on Google Plus

About THE FUN BANK

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας Σελίδες!(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)
- Ο κάθε αναγνώστης σχολιαστής έχει την απόλυτη ευθύνη για αυτά που γράφει.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...