Ρόδος: ''Φωτομοντέλο''...δάγκωσε για τα καλά, δημοτικό αστυνόμο!


Μια απίθανη σε σύλληψη και εκτέλεση απάτη, απασχολεί την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου μετά την υποβολή σχετικού προανακριτικού υλικού από τους αστυνομικούς του Α.Τ. Ιαλυσού!

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της "Δημοκρατικής" ο 44χρονος δημοτικός αστυνόμος κατήγγειλε ότι γνώρισε στο facebook μια νεαρή κοπέλα με στοιχεία ταυτότητας E.S., που παρουσιαζόταν με εντυπωσιακές φωτογραφίες ως φωτομοντέλο. 
Ξεκίνησε να συνομιλεί μαζί της και αφού ανέπτυξαν σχέσεις και συχνές επαφές μέσω τηλεφώνου, την προσκάλεσε να έρθει στη Ρόδο και προσφέρθηκε να της πληρώσει τα εισιτήρια της μετάβασής της στο νησί. 


Για το λόγο αυτό απέστειλε μέσω εταιρείας, το χρηματικό ποσό των 200€. Ενώ του είχε υποσχεθεί ότι θα ερχόταν στο νησί επικαλούμενη επαγγελματικές υποχρεώσεις, δεν ήρθε ποτέ! Μετά δε την παρέλευση μικρού χρονικού διαστήματος του είπε ότι αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα και τον έπεισε να της στείλει, αλλά 350€.


Τηλεφωνικά στην πορεία του ζήτησε να της στείλει ακόμη 250 ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό, για να αγοράσει τα εισιτήρια για τη μετάβασή της στη Ρόδο. Κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του χρηματικού ποσού, διεπιστώθη από τον δημοτικό αστυνόμο ότι τα στοιχεία του λογαριασμού παρέπεμπαν σε άλλο όνομα και της ζήτησε εξηγήσεις σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν.


Δικαιολογήθηκε ότι ήταν λογαριασμός μιας φίλης της, που έφτιαξε ενώ βρισκόταν για φωτογράφηση στην Ηγουμενίτσα.
Ο καιρός όμως πέρασε και το «φωτομοντέλο» δεν ερχόταν στη Ρόδο με αποτέλεσμα ο δημοτικός αστυνόμος να της ζητήσει την επιστροφή των χρηματικών ποσών που τις απέστειλε, τόσο μέσω του facebook όσο και στο κινητό τηλέφωνο που κατείχε.


Κατόπιν των συνεχιζόμενων κλήσεών του, τον κάλεσε με απόκρυψη ένας άνδρας, ο οποίος δε δήλωσε τα στοιχεία του και τον απείλησε λέγοντάς του ότι είναι αστυνομικός και ότι η γυναίκα που καλούσε εμπλέκεται σε υποθέσεις ναρκωτικών και κλοπών. Στην πορεία φέρεται να του είπε ότι ήταν ο σύζυγός της και του είπε να μην ενοχλεί τη γυναίκα του.


Οι αστυνομικοί του ΑΤ Ιαλυσού διενήργησαν έρευνα με τα στοιχεία που προσκόμισε το θύμα και διαπίστωσαν ότι  παραλήπτης των χρημάτων που έστελνε ήταν μια 33χρονη, που διέμενε στο Νέο Λιμάνι Ηγουμενίτσας. Το δελτίο ταυτότητας που είχε χρησιμοποιηθεί όμως, διαπιστώθηκε ότι ανήκει σε μια 60χρονη που διαμένει στην Πάτρα Αχαΐας!


To AT Iαλυσού μέσω της Interpol έχει ζητήσει τη συνδρομή των Αμερικανικών Αρχών, προκειμένου να γνωστοποιηθούν τα στοιχεία ταυτότητας του κατόχου των ηλεκτρονικών ταυτοτήτων στο Facebook και να λυθεί το μυστήριο της υπόθεσης...
newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια