«Ιδέες» για την «Ελευθεροτυπία» ...


Την επανακυκλοφορία της «Ελευθεροτυπίας» προσφέροντας το μισθό του Φεβρουαρίου, έβαλε στο τραπέζι των συζητήσεων η Μάνια Τεγοπούλου. Είναι προφανές πως στην η αίτησης υπαγωγής στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα θα... απορριφθεί αν η εφημερίδα δεν κυκλοφορεί....
 Η εκδότρια δεν δευσμεύτηκε για το αν θα υπάρξουν χρήματα μετά το Φεβρουάριο, ενώ είπε πως θα αναζητήσει τρόπο για την καταβολή των δεδουλευμένων, παρουσιάζοντας ένα σχέδιο στους εργαζόμενους.


Στην περίπτωση του Alter, η καταβολή δεδουλευμένων και η λειτουργία του σταθμού, ήταν καθοριστικός παράγοντας για την αποδοχή της αίτησης. Όμως στη συνέχεια σταδιακά οι πληρωμές σταμάτησαν με τους εργαζόμενους να παραμένουν απλήρωτοι, χωρίς δυνατότητα αποζημίωσης και την εταιρεία να απολαμβάνει την προστασία του άρθρου 99. Οι εργαζόμενοι της «Ελευθεροτυπίας» κρατούν στάση αναμονής, επί της νέας πρότασης της εκδότριας. 


Αν και υπάρχουν λίγοι που θα ήθελαν να ανοίξουν την εφημερίδα, η πλειονότητα θεωρεί πως πρέπει να συνεχιστούν οι 48ωρες απεργίες τουλάχιστον μέχρι να τους παρουσιάσει η Μάνια Τεγοπούλου, το σχέδιο για την πληρωμή των δεδουλευμένων .


Την ίδια ώρα, την πόρτα της εκδοτικής εταιρείας χτύπησε ο εκδότης του «Ποντικιού» Αντώνης Δελατόλας, κάνοντας μια πρόταση να αναλάβει το management της εφημερίδας. Το σχέδιο κατατέθηκε με την προϋπόθεση πως η εφημερίδα θα βρίσκεται στα περίπτερα και προβλέπει την καταβολή αποζημιώσεων, με κεφάλαια που θα προέλθουν από τραπεζικό δανεισμό. Το ενδιαφέρον είναι πως τόσο στο «Ποντίκι» όσο και στη Χ. Κ. Τεγόπουλος συμμετέχει ο όμιλος Λαυρεντιάδη.
media-industry.blogspot.com
Share on Google Plus

About zouzouni zou

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας Σελίδες!(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)
- Ο κάθε αναγνώστης σχολιαστής έχει την απόλυτη ευθύνη για αυτά που γράφει.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...