“Ο αρχιμαφιόζος έδωσε 800.000 ευρώ σε αστυνομικούς για μην τον συλλάβουν”


Τα δημοσιεύματα στον Ισπανικό Τύπο για δωροδοκία Ελλήνων αστυνομικών από καταζητούμενο σε όλον τον κόσμο προκάλεσαν την παρέμβαση του εισαγγελέα.
Τι λένε οι Ισπανοί; Ούτε λίγο ούτε πολύ ότι ο Γεωργιανός αρχιμαφιόζος που συνελήφθη πριν λίγες μέρες στον Αστέρα της Βουλιαγμένης δεν είναι η πρώτη φορά που πέφτει στα χέρια της Ελληνικής Αστυνομίας, αλλά ... απλά την πρώτη φορά, κάποιοι αστυνομικοί πήραν χρήματα για να τον αφήσουν ελεύθερο....

Δυο ισπανικές εφημερίδες ανέφεραν χθες πως ο 51χρονος αρχιμαφιόζος που καταζητούνταν με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από την Ισπανία και Ερυθρά Αγγελία της Ιντερπόλ, είχε δωροδοκήσει με 800.000 ευρώ Έλληνες αστυνομικούς για να μην τον συλλάβουν το 2010 όταν είχε έρθει και πάλι πρόσωπο με πρόσωπο με την ΕΛ.ΑΣ.
Ο θεωρείται το αφεντικό όλων των μαφιόζικων ομάδων Ρώσων και Γεωργιανών στην Ευρώπη. Πριν τέσσερις μέρες έπεσε στα χέρια της αστυνομίας και όταν η είδηση έφτασε στην Ισπανία οι δημοσιογράφοι θυμήθηκαν πως το Μάρτιο του 2010 είχε προκληθεί μεγάλη εμπλοκή μεταξύ Ελλάδας και Ισπανίας μετά από επίσημες καταγγελίες Ισπανού αξιωματούχου, ότι η Ελληνική Αστυνομία, παρά το γεγονός ότι είχε λάβει ακριβείς πληροφορίες από την Ισπανία για τη διαμονή του καταζητούμενου σε ξενοδοχείο της Χαλκιδικής, καθυστέρησε να επέμβει με αποτέλεσμα να προλάβει να διαφύγει.
Οι Ισπανοί λένε και αυτό είναι που ψάχνει ο εισαγγελέας πως κάποιος ή κάποιοι από την ΕΛ.ΑΣ. είχαν μεταφέρει έναντι αμοιβής στον αρχιμαφιόζο το μήνυμα πως οι αστυνομικοί οργανώνουν επιχείρηση σύλληψής του και έτσι κατάφερε να διαφύγει.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια