Η βενζίνη θα φτάσει τα 2 ευρώ λένε οι βενζινοπώλες.


Μετά το εμπάργκο της Ε.Ε. στο Ιράν το πετρέλαιο τραβάει την ανηφόρα, αλλά κανένας κόπανος εδώ δεν συγκινείται.
Επειδή η Αμερική παίζει τα παιχνίδια της με το Ιράν και θέλει να ελέγχει τα πετρέλαια του θα πληρώσουμε εμείς την βενζίνη 2 ευρώ. Είμαστε δε τόσο κόπανοι γιατί αντί να βάλουμε veto στην Ε.Ε. συμφωνήσαμε κι εμείς να κόψουμε μόνοι μας το λαιμό μας. Και μην ξεχνάμε ότι είναι οι μόνοι στον κόσμο που μας έδιναν επί πιστώσει....
  Ήδη οι βενζινοπώλες προβλέπουν αύξηση της τιμής της βενζίνης μετά το εμπάργκο στο πετρέλαιο του Ιράν που επιβλήθηκε από την ΕΕ.
Λένε ότι η τιμή της αμόλυβδης μπορεί να αγγίξει και τα 2 ευρώ το λίτρο, ενώ στη διεθνή αγορά η τιμή του αργού θα φτάσει τα 120-130 δολάρια το βαρέλι....Όλα αυτά θα συμβούν γιατί το Ιράν είναι ο βασικός προμηθευτής μας σε πετρέλαιο αφού δέχεται να μας το δίνει με πίστωση.

Οι εισαγωγές πετρελαίου από το Ιράν είναι της τάξεως του 20%-22%.

Πηγές των ΕΛΠΕ λένε ότι θα αναζητηθεί εναλλακτικός προμηθευτής πετρελαίου έτσι ώστε να διασφαλιστεί η τροφοδοσία των διυλιστηρίων με τις αναγκαίες ποσότητες αργού πετρελαίου.

Ήδη, την Δευτέρα, η μέση τιμή της αμόλυβδης διαμορφωνόταν στα 1,705 ευρώ ανά λίτρο έχοντας αυξηθεί σχεδόν 8 λεπτά από τα μέσα Δεκεμβρίου. 

Αντίστοιχα το πετρέλαιο θέρμανσης διαμορφώνεται κατά μέσο όρο στα 1,01 ευρώ από 95 - 97 λεπτά που ήταν τον Δεκέμβριο.

Όσο για το πετρέλαιο κίνησης έχουν εντοπισθεί και πρατήρια με τιμή 1,689!

newsit

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια