Tagesspiegel: Η δυναστεία Παπανδρέου φτάνει στο τέλος της


Με μελανά χρώματα περιγράφει το πολιτικό μέλλον του Γιώργου Παπανδρέου η γερμανική εφημερίδα Tagesspiegel....
Tagesspiegel: Η δυναστεία Παπανδρέου φτάνει στο τέλος της«Ο Παπανδρέου ελπίζει να επιστρέψει» αναφέρει το έντυπο και σημειώνει στον υπότιτλο ότι «ο πρώην πρωθυπουργός γαντζώνεται στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ, αλλά η πολιτική δυναστεία της....
οικογένειάς του φτάνει στο τέλος της». Και συνεχίζει:

«Οι Παπανδρέου είναι καλλιτέχνες της επιβίωσης. Ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ και πατέρας του σημερινού προέδρου, ενεπλάκη το 1989 σε ένα πολιτικό και προσωπικό σκάνδαλο. Οι Έλληνες τον καταψήφισαν. Τέσσερα χρόνια μετά ήταν και πάλι εκεί. Όντας πολύ άρρωστος, ο 74χρονος πολιτικός έχασε τις εκλογές τον Οκτώβριο του 1993. Ο Ανδρέας Παπανδρέου, και ο ίδιος γιός ενός πρωθυπουργού, κυβερνούσε μέχρι το θάνατό του το 1996 με το στιλ ενός αλάνθαστου πατριάρχη. Η για καιρό παρεμποδισμένη ενδοκομματική δημοκρατία είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαία».

Την ίδια ώρα, το περιοδικό Spiegel αναφέρεται στην ψήφιση του προϋπολογισμού για το 2012. «Οι Έλληνες υποκύπτουν στις ευρωπαϊκές επιταγές για περικοπές» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος του περιοδικού, που σημειώνει:

«Το ελληνικό κοινοβούλιο ενέκρινε τον αυστηρό προϋπολογισμό για το 2012. Με αυτόν τον τρόπο οι βουλευτές ακολουθούν τις επιταγές της ΕΕ και του ΔΝΤ. Για τη νέα κυβέρνηση στην Αθήνα αυτή είναι μια επιτυχία, στους δρόμους όμως αυξάνονται οι διαμαρτυρίες». 


Με πληροφορίες από DW
epikaira.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια