Φωτιές έβγαζε ο Πάγκαλος κατά του Αργύρη....


«Πρέπει ο κύριος αυτός να σηκωθεί να φύγει. Δεν μπορώ να έχω καμία σχέση μαζί του» είπε ο κ. Πάγκαλος αναφερόμενος στον Βαγγέλη Αργύρη και χαρακτήρισε απαράδεκτη την παρουσία του στο προεδρείο της Βουλής!


«Προκάλεσε ένα τερατώδες ζήτημα....
εις βάρος μου και εις βάρος άλλων συναδέλφων», είπε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM. Αιτία για τη σκληρή επίθεση ήταν οι δηλώσεις Αργύρη για τους 11 βουλευτές που εμφάνισαν μειώσεις καταθέσεων από 100.000 έως 400.000 ευρώ στα «πόθεν έσχες» τους που δόθηκαν στη δημοσιότητα.


«Το ότι επιμένει σημαίνει ότι ο άνθρωπος δεν έχει συνείδηση ούτε τι είναι, ούτε πού βρίσκεται. Κι αν νομίζει ότι θα περάσει έτσι αυτό, κάνει πολύ μεγάλο λάθος. Υπάρχουν και όρια. Πρέπει να προστατεύσουμε τα ατομικά μας δικαιώματα ως Έλληνες πολίτες», πρόσθεσε.


Ο κ. Πάγκαλος πρότεινε για να γίνει ουσιαστικότερος ο έλεγχος «πόθεν έσχες» τη σύσταση διακομματικής επιτροπής η οποία θα ελέγχει τις δηλώσεις «όσων γίνονται πλουσιότεροι».


Επιμένει ο κ. Αργύρης


«Σχόλια του παρασκηνίου, μη αναγκαίες δηλώσεις "αυτοεξαίρεσης", προσπάθεια αποπροσανατολισμού από την ουσία του προβλεπόμενου ελέγχου και "φωνές" που το μόνο που κάνουν είναι να "ρίχνουν λάσπη στον ανεμιστήρα", είναι προφανές πως δεν με αφορούν και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν τους θεσμούς, οι οποίοι λειτουργούν στην πράξη και όχι στα λόγια».


Αυτό αναφέρει σε γραπτή δήλωση του ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και πρόεδρος Επιτροπής Ελέγχου των οικονομικών των βουλευτών Βαγγέλης Αργύρης.


«Είναι προφανές από τα δημοσιοποιηθέντα στοιχεία πως η περαιτέρω διερεύνηση δεν αφορά τη μεγάλη πλειοψηφία των βουλευτών, οι οποίοι εμφανίζουν καταθέσεις μικρότερες των 100.000 ευρώ» αναφέρει ο κ. Αργύρης και σημειώνει ότι «είναι αδιανόητο να γίνεται λόγος για "σκιές" που αγγίζουν το σύνολο του πολιτικού κόσμου, τη στιγμή που τα στοιχεία όλα είναι δημοσιοποιημένα».


Ο πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου των βουλευτών διαβεβαιώνει ότι «η έρευνα για τις αξιοσημείωτες μειώσεις στις καταθέσεις συνεχίζεται και είναι δεδομένο πως όταν και εάν προκύψει ταυτοποίηση παραβάσεων, τότε όλα τα ονόματα θα δοθούν στη δημοσιότητα».


Ο κ. Αργύρης σημειώνει ότι το έργο της Επιτροπής Ελέγχου των οικονομικών των βουλευτών της Βουλής είναι συνεχές και δεν αφορά αποκλειστικά και μόνο την ανακοίνωση των "πόθεν έσχες" και χαρακτηρίζει «επιβεβλημένη την δημοσιοποίηση των στοιχείων», η οποία «έγινε σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες».


«Η Επιτροπή έχει σαν στόχο της την ενίσχυση της διαφάνειας και τον πραγματικό έλεγχο των στοιχείων και για το λόγο αυτό έχω ήδη δηλώσει πως ο έλεγχος, για περιπτώσεις όπου υπάρχουν κάποια στοιχεία που χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης, συνεχίζεται. Προσπαθώ να κάνω το έργο που μου έχει ανατεθεί με βάση τις προβλεπόμενες διαδικασίες», καταλήγει ο κ. Αργύρης.

newsit

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια