Αστυνομικός μέλος οργανωμένου κυκλώματος διακίνησης παρανόμων μεταναστών και ναρκωτικών


Μέλος οργανωμένου κυκλώματος διακίνησης παρανόμων μεταναστών και ναρκωτικών που εξαρθρώθηκε τα ξημερώματα στην Κέρκυρα, είναι 38χρονος αστυνομικός που υπηρετεί στο Α.Τ. Λευκίμμης, στην Κέρκυρα. Μαζί του,
συνελήφθη ένας 27χρόνος Κερκυραίος, ενώ στον Πειραιά, συνελήφθησαν, ακόμη δύο μέλη του κυκλώματος, ένας Ινδός και ένας Κερκυραίος . 


Η Ασφάλεια του λιμεναρχείου της Κέρκυρας είχε τις πληροφορίες για τη δράση του κυκλώματος. Τον τελευταίο μήνα, επεξεργαζόταν το σύνολο των στοιχείων που είχε στη διάθεσή της και χθες το βράδυ (28-12-2011), προχώρησε στην επιχείρηση και στην επ' αυτοφώρω σύλληψη των μελών του κυκλώματος. Οι λιμενικοί παρουσιάστηκαν στον 27χρονο Κερκυραίο ως διακινητές, διαθέσιμοι να μεταφέρουν, με ταχύπλοο σκάφος, 24 λαθρομετανάστες στην Ιταλία.


Το σημείο συνάντησης ήταν στη νότια Κέρκυρα, κοντά στο λιμάνι της Λευκίμμης. Στην περιοχή βρισκόταν, με το περιπολικό του, εν υπηρεσία και ο αστυνομικός που εκτελούσε χρέη «τσιλιαδόρου», για να επιτηρεί την παράνομη μεταφορά.


Ακολούθησε η σύλληψη του 27χρονου και του αστυνομικού. Σε έρευνα που έγινε στα σπίτια τους βρέθηκαν ποσότητες χασίς σε πλαστικές συσκευασίες, ζυγαριά ακριβείας και ένα φλόμπερ. Οι 24 λαθρομετανάστες μεταφέρθηκαν στο λιμεναρχείο και θα ακολουθήσει διοικητική απέλασή τους.


Οι δύο συλληφθέντες στον Πειραιά «παγιδεύτηκαν» από άνδρες της Ασφάλειας του Λιμεναρχείου, οι οποίοι σε καθορισμένο ραντεβού επρόκειτο να τους δώσουν μέρος χρημάτων από την παράνομη διακίνηση. Μετά τη σύλληψη τους, μεταφέρθηκαν, το πρωί, στην Κέρκυρα. Και τα τέσσερα μέλη του κυκλώματος οδηγήθηκαν το μεσημέρι, στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κέρκυρας, με μια ογκώδη δικογραφία...


newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια