ΚΛΩΤΣΟΠΑΤΙΝΑΔΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΣ ΧΑΜΟΣ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ!


Συνεχίζεται αμείωτος και σήμερα ο γενικός χαμός και η πάλη όλων εναντίον όλων μέσα στο ΠΑΣΟΚ, το οποίο μετά την "έκπτωση" ΓΑΠαπό το πρωθυπουργικό αξίωμα εμφανίζει έντονα σημάδια γενικευμένης αποσάρθρωσης .
Στο πλαίσιο αυτού του καβγά οι πλέον ακραία ευρωδουλικές δυνάμεις....
 εντός του ΠΑΣΟΚκατακεραυνώνουν τη διετία ΓΑΠ (βλέπε ενδεικτικά Χρυσοχοϊδης, ο οποίος διετέλεσε και διατελεί ακόμα υπουργός) ενώ οι υπόλοιποι (πχ ακόμα και στελέχη κοντά στον ΓΑΠ) εμφανίζονται λιγότερο ή περισσότερο ως αντιμνημονιακοί και "σοσιαλιστές"!!!
Το σημερινό επεισόδιο του σήριαλ, "όλοι εναντίον όλων και ο καθένας για μια θέση στον πράσινο ήλιο", ξεκίνησε με το άρθρο του Μ. Παπαιώαννου στα "Νέα". Στο άρθρο του, ο Υπουργός Δικαιοσύνης ζητάει την άμεση έναρξη συλλογικών διαδικασιών βάσης, "φωτογραφίζοντας" τη διαδικασία εκλογής νέου αρχηγού.
Σπεύδει να τονίσει ότι η κύρια ευθύνη ανάληψης των σχετικών πρωτοβουλιών ανήκει στον Γιώργο Παπανδρέου ενώ εκτοξεύει βέλη κατά του Μ. Χρυσοχοϊδη υπογραμμίζοντας ότι τα στελέχη που διεκδικούν ηγετικό ρόλο «οφείλουν να μη θέτουν σε αμφισβήτηση τη διαχρονικότητα και την ιστορική αναγκαιότητα του πολιτικού μας φορέα με τις νεφελώδεις θέσεις και κινήσεις τους".
Στο ίδιο άρθρο του, ο υπουργός Μ. Παπαιωάννου παρόλο που είναι ενεργά συμμέτοχος στο "θεάρεστο" έργο της μνημονιακής λεηλασίας έσπευσε... να τηρήσει αποστάσεις από το... μνημόνιο! 
«Με τις δικές μας, όμως, πράξεις, (...) επιτρέψαμε το συναίσθημα στα μέλη και τους φίλους μας ότι έχουμε εγκαταλείψει τις αξίες και τις ιδέες που διαχρονικά υπηρετούμε. Αυτή είναι η αλήθεια και όσοι δεν τη δέχονται απλώς εθελοτυφλούν ή υπηρετούν άλλες σκοπιμότητες», τονίζει.
Μερικές ώρες αργότερα, ομάδα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ (Οδυσσέας Βουδούρης, Θανάσης Οικονόμου και Φραγκίσκος Παρασύρης) παραχώρησε κοινή συνέντευξη τύπου. Το πολιτικά σημαινόμενο της κίνησης των "3" είναι το περιεχόμενο των προγραμματικών τους προτάσεων, το οποίο κινείται στο "μότο"περισσότερο μνημόνιο με ανθρώπινο προσωπείο.
Συγκεκριμένα, οι "3" ζητούν να δοθεί έμφαση στην ανάπτυξη του ιδιωτικού τομέα (σσ ιδιωτικοποιήσεις), ζητούν θέσπιση "σταθερού"(;) φορολογικού συστήματος μετά από δημόσια διαβούλευση, αλλά καικατοχύρωση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος.
Ξεφεύγοντας μάλιστα από τα οικονομικά – κοινωνικά θέματα ζητούν άμεση εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από το λαό (με τις ίδιες συμβολικές εν πολλοίς αρμοδιότητες) αλλά και θέσπιση ανώτατου ορίου αποδοχών για τους βουλευτές, τους κρατικούς λειτουργούς και τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Τέλος, έφτασαν στο σημείο να ζητήσουν μέχρι και την κατάργηση του σταυρού προτίμησης στις βουλευτικές εκλογές ("αφού, όμως, υπάρξουν προκριματικές εκλογές στα κόμματα και στις παρατάξεις"), προωθώντας κατ΄ουσία τις επιδιώξεις των πλέον σκοτεινών καθεστωτικών κύκλων. Δηλαδή των κύκλων εκείνων που επιθυμούν διορισμένους βουλευτές, οι οποίοι θα έχουν "ανοσία" στα αιτήματα και τιςπιέσεις των ψηφοφόρων που στηρίζουν τα κόμματα του αστικού πολιτικού κατεστημένου. 
Λίγο πριν τη συνέντευξη τύπου των "3", ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόπαππας, ζήτησε, μιλώντας στον Βήμα 99,5, να ξεκινήσει άμεσα ο διάλογος για την αναβάπτιση του κόμματος, τασσόμενος υπέρ της εκλογής προέδρου του ΠΑΣΟΚ από τη βάση, επισημαίνοντας ότι οι θεσμοί δεν είναι "α λα κάρτ".
Ο κ. Πρωτόπαππας, υποστήριξε ότι «χρειάζεται ανασύνταξη σε όλους τους τομείς», προτείνοντας ο διάλογος που θα γίνει να κινηθεί στο τρίπτυχο: απολογισμός και πρόσωπα, νέες πολιτικές, η μετεξέλιξη του ΠΑΣΟΚ.
Παρόλα αυτά σε ότι αφορά την ημερομηνία εκλογών, ο Χ. Πρωτόπαππας έδωσε "αβάντα" στους ακραίους φιλομνημονιακούς κύκλους εντός αλλά και εκτός ΠΑΣΟΚ, ισχυριζόμενος ότι "δεν προέχει τελικά το 19 Φλεβάρη ή το 19 Μάρτη".
Την ίδια, περίπου ώρα, μιλώντας στο Real FM, το πρώην ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και νυν ανεξάρτητος βουλευτής Γ. Λιάνης, κληθείς να σχολιάσει τα τεκταινόμενα στο ΠΑΣΟΚ, εξαπέλυσε μύδρους τόσο κατά του "προεδρικού" Χ. Καστανίδη όσο και κατά του "μνημονιακότατου" Χ. Χρυσοχοϊδη!
Σε ότι αφορά τον Χ. Καστανίδη, και τις καταγγελίες του περί ανατροπής του ΓΑΠ, τόνισε ότι «Ακούμε το καταπληκτικό ότι υπάρχουν σκέψεις για πλατφόρμα που θα ξανακατέβει, για πλατφόρμα που θα είναι το αντίπαλο δέος στη συντηρητική δεξιά Ευρώπη και θα έρθει ξανά ο μέγας σοσιαλιστής να σώσει πλέον την Ευρώπη και την Ελλάδα; Κι αυτά τα λένε, επικουρικά, στελέχη που αρχίζουν και ξαναμιλάνε για συνωμοσίες όπως ο Νταντόν του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Καστανίδης, που παριστάνει τον ήρωα της Γαλλικής Επανάστασης».
Από την άλλη αναφερόμενος στις πρόσφατες δηλώσεις Χρυσοχοϊδη, τις χαρακτήρισε ως την «πιο τραγική ομολογία αποτυχίας» που έχει ακούσει και υποστήριξε ότι πρέπει να φύγει μαζί με τον Γ. Παπανδρέου.
 http://iskra.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια