Κατέθεσαν τροπολογία που εξαιρούσε τους δημοσιογράφους των δημόσιων ΜΜΕ από το ενιαίο μισθολόγιο και μετά από λίγο την απέσυραν ! ! !


Την τροπολογία είχε καταθέσει νωρίς το μεσημέρι στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

Λίγο μετά την κατάθεσή της αποσύρθηκε τροπολογία που εξαιρεί τους δημοσιογράφους της ΕΡΤ, του ΑΠΕ και της γενικής γραμματείας ενημέρωσης από το ενιαίο μισθολόγιο.


Σύμφωνα με τη ρύθμιση....
οι δημοσιογράφοι των δημόσιων μέσων ενημέρωσης εντάσσονται πλέον στο μισθολογικό καθεστώς των εισηγμένων ΔΕΚΟ με πρόβλεψη οι μισθοί τους να μειωθούν ως και 35% ή διαφορετικά οι αποδοχές τους να μην ξεπερνούν το 65% των αποδοχών που ελάμβαναν την 31η Δεκεμβρίου του 2009.


Η τροπολογία ορίζει επίσης ότι η μισθοδοσία των δημοσιογράφων της ΕΡΤ, του ΑΠΕ και της γενικής γραμματείας ενημέρωσης μπορεί να υπερβαίνει τις μηνιαίες αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων, εφόσον όμως το μέσο κατά κεφαλή κόστος μισθοδοσίας της επιχείρησης ή του οργανισμού δεν υπερβαίνει το όριο των 1.900 ευρώ.


Όμως σε όλα τα παραπάνω αντέδρασε η ΠΟΣΠΕΡΤ που ζητούσε να ενταχθούν σε αυτό το καθεστώς και οι διοικητικοί υπάλληλοι της ΕΡΤ αλλά και οι εργαζόμενοι στα δημοτικά ραδιόφωνα.
Οι συζητήσεις κατέληξαν σε ναυάγιο και ο κ. Βενιζέλος αποφάσισε να αποσύρει την τροπολογία.
newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια