ΕΦΕΔΡΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ – ΤΕΛΟΣ. ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ


Τώρα που τα Διοικητικά Δικαστήρια, το ένα μετά το άλλο, κρίνουν αντισυνταγματική την εφεδρεία των δημοσίων υπαλλήλων – δηλαδή, ουσιαστικά, την απόλυσή τους που δρομολόγησε το δήθεν «σοσιαλιστικό» ΠΑΣΟΚ- θυμίζουμε τι είχε πει ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Καθηγητής Προκόπης Παυλόπουλος κατά τη συνεδρίαση της Βουλής της 18ης Οκτωβρίου 2011:

««Πρόκειται για κατάφωρη παραβίαση των αρχών της μονιμότητας, όπως τις εξέθεσα προηγουμένως, με βάση τη νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας. Πράγμα άλλωστε που εκτίθεται με ενάργεια και στην έκθεση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής. Αυτές οι διατάξεις, ως αντισυνταγματικές, και επειδή υπάρχει, όπως γνωρίζετε, όχι μόνον οριστική, αλλά και προσωρινή δικαστική προστασία από τα τακτικά Διοικητικά Δικαστήρια και το Συμβούλιο της Επικρατείας, ουσιαστικά είναι ανεφάρμοστες. Δηλαδή, η Κυβέρνηση, είτε τις θεσπίζει, είτε δεν τις θεσπίζει, απλώς σπέρνει τον πανικό στη δημόσια διοίκηση.  Με την πρώτη απόφαση που θα ληφθεί προς αυτή την κατεύθυνση, να είστε βέβαιοι πως κάθε τέτοια απόφαση θ’ ανασταλεί από τα αρμόδια Διοικητικά Δικαστήρια. Πράγμα που σημαίνει ότι, ήδη απ’ αυτή τη στιγμή, θέτουμε το ζήτημα. Υπάρχει δικαστική προστασία και δεν πρόκειται ν’ αποδώσει αυτή η ρύθμιση
          
Αυτά και επανερχόμαστε δριμύτεροι.
Share on Google Plus

About THE FUN BANK

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας Σελίδες!(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)
- Ο κάθε αναγνώστης σχολιαστής έχει την απόλυτη ευθύνη για αυτά που γράφει.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...