"Σε στηρίζω, κάνε και ανασχηματισμό", είπε ο Παπανδρέου στον Παπαδήμο - Σε λίγο θα μάθει αν τον στηρίζουν και στο ΠΑΣΟΚ


Στα 90 λεπτά που κράτησε η συνάντηση των δυο ανδρών, σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Παπανδρέου είπε στον πρωθυπουργό ότι στηρίζει την απρόσκοπτη λειτουργία της κυβέρνησης.
Σε ό,τι αφορά τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι καθορίζεται με βάση το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου της κυβέρνησης....

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες το κύριο για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ είναι να ξεπεράσει η χώρα την κρίση, ενώ ο κ. Παπανδρέου εκτιμά, όπως αναφέρεται επιπλέον και στην δήλωση του κ. Μπεγλίτη, ότι η κυβέρνηση έχει την ιστορική ευκαιρία να λάβει -με την ευρύτερη συναίνεση πολιτικών δυνάμεων- μια σειρά σημαντικές αποφάσεις "για την προώθηση μεγάλων αλλαγών που αφορούν στη διαφάνεια, την καταπολέμηση της διαφθοράς, την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και γενικότερα την λειτουργία του πολιτικού συστήματος".


Επίσης, στη δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ αναφέρεται ότι οι κκ. Παπαδήμος και Παπανδρέου συζήτησαν τις εξελίξεις στην ΕΕ υπό το φως των αποφάσεων της 9ης Δεκεμβρίου και τις υποχρεώσεις που απορρέουν για την Ελλάδα, προκειμένου η χώρα να υπερασπισθεί την ισότιμη θέση της στην ευρωζώνη "που θα πρέπει να αποτελεί και τον εθνικό μας στόχο".


Τα δύσκολα στις 15.00


Στις 3 το απόγευμα συγκαλείται ένα άτυπο όργανο µε ευρεία σύνθεση προκειµένου να προχωρήσει στον πρώτο απολογισµό της κυβέρνησης Παπανδρέου.


Κορυφαίοι υπουργοί αλλά και μέλη του Πολιτικού Συµβουλίου ετοιµάζονται να καταθέσουν τις απόψεις και τις προτάσεις τους στην πρώτη συνεδρίαση κοµµατικού οργάνου που θα συνεδριάσει έπειτα από την πτώση της κυβέρνησης Παπανδρέου και τη δηµιουργία κυβέρνησης συνεργασίας.
newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια