Επεισόδια και στην επαρχία στις πορείες για τον Αλέξη....


Ένταση σε περιοχές της περιφέρειας από ομάδες κουκουλοφόρων, στον απόηχο της επετείου για τον άδικο χαμό του Αλέξη. Προσαγωγές στη Θεσσαλονίκη για υλικές ζημιές σε υποκαταστήματα τραπεζών. Πετροπόλεμος και δακρυγόνα στο Ηράκλειο Κρήτης
Σε μαθητικό κλοιό....
βρίσκονται οι κεντρικοί δρόμοι στο Ηράκλειο Κρήτης. Μαθητές από 16 σχολεία και φοιτητές από ΑΕΙ και ΤΕΙ που τελούν υπό κατάληψη πραγματοποιούν από νωρίς το πρωί της Τρίτης πορείες, στη μνήμη της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια τρία χρόνια πριν από σφαίρα αστυνομικού.
Η ειρηνική μέχρι κάποια στιγμή πορεία χαρακτηρίζεται αυτή την ώρα από ένταση, η οποία "ξέσπασε" με πετροπόλεμο εναντίον της Εθνικής Τράπεζας στην πλατεία Κορνάρου και ακολούθως την Τράπεζα Κύπρου στην οδό Αβέρωφ.
Κυκλοφοριακό κομφούζιο επικρατεί αυτή την ώρα στο κέντρο του Ηρακλείου.
Ένταση επικρατεί και στη Θεσσαλονίκη.
Από τις 11:30 το πρωί, σπεύδουν διαδηλωτές στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να είναι συνεπείς στο ραντεβού στις 12:00 το μεσημέρι, με σημείο προσυγκέντρωσης το άγαλμα Βενιζέλου (Εγνατία και Τσιμισκή).
Το μεσημέρι, πυρπολήθηκαν τρεις κάδοι απορριμμάτων. Επίσης, σημειώθηκαν δύο προσαγωγές μετά από την πρόκληση ζημιών σε υποκαταστήματα τραπεζών επί της οδού Αγίου Δημητρίου.
Μαθητές από το Γυμνάσιο και Λύκειο στο Ρετζίκι Θεσσαλονίκης έκλεισαν τον δρόμο για τον Χορτιάτη. Αυτή την ώρα, περίπου 400 μαθητές από σχολεία της Τούμπας βρίσκονται επί της Εγνατίας, στο ύψος του 424 ΓΝΣ, και κατευθύνονται στον χώρο όπου έχει προγραμματιστεί η συγκέντρωση. 
news247

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια