Διάβολος ο Εφραίμ, άγγελος ο Παπακωνσταντίνου;


Όλοι όσοι ακούνε ραδιόφωνο θα έχουν βαρεθεί την μόνιμη επωδό των παρουσιαστών για αισιοδοξία, να μην σκύβουν το κεφάλι, ότι οι Έλληνες στα δύσκολα φαίνονται. κλπ 


Κανείς δεν μπορεί να επικρίνει....
τους παρουσιαστές καθώς και οι ίδιοι νιώθουν την ανάγκη για αισιοδοξία. Ωστόσο, η πραγματικότητα και η ατζέντα στην Ελλάδα σου ρίχνουν σφαλιάρες κάθε ημέρα θυμίζοντας σου ότι, πρέπει να φτιάχνεις βαλίτσα … για τα ξένα.  


Από το σήριαλ του μοναχού Εφραίμ – τον οποίο έχουν επικηρύξει όλοι οι «σερίφηδες» της ηθικής μετά την επίσκεψη στην Ρωσία – τις ιδιωτικοποιήσεις σε Πορτογαλία – Ελλάδα, ακόμη και τις ποδοσφαιρικές μεταγραφές. 


Και εξηγούμαστε. Ο μέσος Έλληνας βλέπει έντρομος το τι παιχνίδια παίζονται με το Βατοπαίδι ( αλήθεια μπορεί να μας πει κανείς ακριβώς την ζημιά του Δημοσίου ; ) , την ώρα που αποδεδειγμένα υπάρχουν Έλληνες πολιτικοί οι οποίοι είτε λόγω άγνοιας, είτε λόγω δόλου έχουν θέσει την χώρα σε κίνδυνο. 


Γιατί δηλαδή είναι ύποπτος φυγής ο μοναχός Εφραίμ και όχι ο πρώην υπουργός Οικονομικών που προκάλεσε την έξοδο  καταθέσεων 30 δισ. ευρώ στο  εξωτερικό ;  Να συμφωνήσουμε δηλαδή, Διάβολος ο Εφραίμ και Άγγελος ο …. Παπακωνσταντίνου ;


Την ίδια ώρα οι απαντήσεις έρχονται από την Πορτογαλία. Η κατά πολύ μικρότερη της ΔΕΗ Πορτογαλική εταιρεία ηλεκτρισμού πούλησε το 21% για 2,5 δισ. ευρώ σε Κινέζους και διαθέτει κεφαλαιοποίηση 8,1 δισ. ευρώ.
Αντίθετα, η δική μας ΔΕΗ – όπου οι υπάλληλοι δεν πληρώνουν ρεύμα – κοστίζει 850 εκατ. ευρώ και τώρα τελευταία έχει μετατραπεί σε μια μεγάλη … Εφορία. 


Αν πάμε τέλος και στα ποδοσφαιρικά εκεί είναι για να κλαίει ο Έλληνας, σε δύσκολες εποχές μάλιστα. Βλέπει λ.χ ότι τον Γενάρη ελληνικές ομάδες ετοιμάζονται να δώσουν εκατομμύρια για ξένους, όταν έχουν ή είχαν τους  Έλληνες στα πόδια τους. 


Για παράδειγμα, ο μικρός Κυριάκος Παπαδόπουλος κοστίζει σήμερα στην Σάλκε  πολύ περισσότερα από τον Κοστάντσο που θέλει αποζημίωση από τον Ολυμπιακό. Ο μικρός, όμως, δείχνει τον δρόμο σε κάθε Έλληνα. Έφυγε και απελευθερώθηκε στο σωστό περιβάλλον. Δεν βάζουμε ιδέες.

Δημήτρης Παφίλας:protothema

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια