Επεισόδια στην πορεία για τον Αλέξη με Μολότοφ και χρήση χημικών.....


Για ακόμη μια φορά, ανάμεσα σε εκείνους που θέλησαν να τιμήσουν τη μνήμη ενός παιδιού που έχασε εντελώς άδικά και απροσδόκητα τη ζωή του, το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου του 2008, ήταν κι εκείνοι που προσπάθησαν να αμαυρώσουν τη μαθητική πορεία.



Μικρή ομάδα νεαρών προκάλεσε επεισόδια μπροστά στην Πανεπιστημίου. Σπάσανε τηλεφωνικούς θαλάμους, στάσεις λεωφορείων και ότι βρήκαν στο διάβα τους. Τα επεισόδια ωστόσο ολοκληρώθηκαν λίγο μετά τις 3 με τους δρόμους της Αθήνας να ανοίγουν σταδιακά και τις αρχές να προσπαθούν α την καθαρίσουν. 
Πεδίο μάχης η πλατεία Συντάγματος
Κάποτε, ένα παιδί μετρούσε τ' άστρα... Τώρα, πετάει πέτρες σε πορείες
Ο χώρος μπροστά από τον Άγνωστο Στρατιώτη θυμίζει πεδίο μάχης. Το ίδιο και όλοι οι δρόμοι γύρω από την πλατεία Συντάγματος. Νεαροί σπάνε τα μάρμαρα από τα σκαλιά για να βρουν... πολεμοφόδια στον "πόλεμο" κατά των ΜΑΤ, ενώ οι Αστυνομικοί φαίνεται να επιλέγουν αμυντική στάση και "απαντούν" με χρήση χημικών. Ξηλώνουν από παγκάκια μέχρι υδροροές! 

 
Όλο το... παιχνίδι "παίχτηκε" στο τρίγωνο Αμαλίας, Γεωργίου Α' και πλατείας Συντάγματος. Όταν τα ΜΑΤ υποχωρούν, βγαίνουν οι αντεξουσιαστές. Κανονικός κλεφτοπόμενος δηλαδή... 
"Πολεμοφόδια" και τα παγκάκια για τους αντεξουσιαστές που αμαύρωσαν την πορεία στη μνήμη του Αλέξη 
Κάποιοι είδαν μια διμοιρία των ΜΑΤ να στέκεται στη συμβολή της Εδουάρδου Λο με την Πανεπιστημίου. Και θεώρησαν... σωστό να πετάξουν στους αστυνομικούς νεράτζια. Η "απάντηση" ήταν η περιορισμένη χρήση χημικών. Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε μπροστά στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία. 

 Κι όταν η πορεία έφτασε στον Άγνωστο, κάποιοι αποφάσισαν να ρίξουν και βόμβες μολότωφ, αναγκάζοντας το φρουρό από το φυλάκιο να εγκαταλείψει τη θέση του, ενώ οι εύζωνες χρειάστηκε να φυγαδευτούν για να απομακρυνθούν από το σημείο!
Γρήγορα η πλατεία Συντάγματος μετατράπηκε σε πεδίο μάχης. Οι νεαροί άρχισαν να σπάνε μάρμαρα και να τα πετούν στους αστυνομικούς, μαζί με βόμβες μολότοφ. 
Κάποια μαγαζιά και όλα τα υποκαταστήματα των τραπεζών γύρω από τη Βουλή παρέμειναν κλειστά. Αυτή τη φορά, καταστηματάρχες και μη πήραν τα μέτρα τους! 

Νωρίτερα, στα Προπύλαια, σύμφωνα με πληροφορίες, άγνωστοι επιτέθηκαν και έδειραν έναν άνδρα που έβγαζε φωτογραφίες! Ανεπιβεβαίωτες πληροφορές κάνουν λόγο για τρεις τραυματίες αστυνομικούς, ο ένας από τους οποίους είναι σοβαρά.
 


Την ίδια ώρα, 2 διμοιρίες των ΜΑΤ έκαναν "ντου" σε αντιεξουσιαστικό στέκι στα Εξάρχεια και πραγματοποίησαν έρευνα.

Πέταξαν νεράτζια και πέτρες στο Α.Τ. Χαλανδρίου


Λίγο πριν από τις 14:00 το μεσημέρι, ομάδα μαθητών βρέθηκε έξω από το αστυνομικό τμήμα του Χαλανδρίου, πέταξαν νεράτζια, μπουκάλια με νερό και πέτρες στο κτίριο, αναγκάζοντας τους αστυνομικούς να... ταμπουρωθούν μέσα στο τμήμα. 
"Πολεμοφόδια" και τα παγκάκια για τους αντεξουσιαστές που αμαύρωσαν την πορεία στη μνήμη του Αλέξη (Και η κυρία της φωτογραφίας κοιτάει... ανέμελη!)
Το επεισόδιο έληξε άμεσα. 


Ένταση υπήρξε και στις πορείες που έγιναν νωρίτερα τόσο στο Ηράκλειο όσο και στη Θεσσαλονίκη, όπου διαδηλωτές επιτέθηκαν σε αστυνομικό τμήμα.

Περίπου 600 μαθητές και φοιτητές συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια για να πάρουν μέρος στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, στη μνήμη του Αλέξη. 
Όταν οι μαθητές αποφάσισαν, εντελώς ξαφνικά, να κλείσουν την Πανεπιστημίου, εγκλώβισαν εκατοντάδες οδηγούς!

Στις 18:00 το απόγευμα θα γίνει πη συγκέντρωση των αντεξουσιαστών.


5.000 αστυνομικοί στο πόδι
Τα μέτρα ασφαλείας που έχει αποφασίσει η Αστυνομία είναι ανάλογα με εκείνα που πάρθηκαν στις 17 Νοεμβρίου για την πορεία του Πολυτεχνείου. 


Παρακολουθούνται οι δρόμοι απ' όπου θα περάσουν οι πορείες, έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία σε συγκεκριμένους δρόμους, η στάση αλλά και η στάθμευση σε κεντρικούς δρόμους. Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχουν τεθεί σε ισχύ από τις 07:00 το πρωί της Τρίτης. 


Μεταξύ των μέτρων που λαμβάνονται είναι και το να κλείσουν οι σταθμοί του Μετρό στο Σύνταγμα και στο Πανεπιστήμιο. Αρχικά, ήταν προγραμματισμένο να κλείσουν για την απογευματινή πορεία, αλλά ο σταθμός του Συντάγματος έκλεισε από το μεσημέρι.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια