Στην παρανομία και το ηλεκτρονικό τσιγάρο με νικοτίνη


Απαγορεύεται το κάπνισμ@Ελέγχους στα ηλεκτρονικά τσιγάρα που κυκλοφορούν στην αγορά προανήγγειλε ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Αντώνης Δημόπουλος. Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου διευκρίνισε ότι έχει εκδοθεί απόφαση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων, που απαγορεύει την πώληση όσων χρησιμοποιούν νικοτίνη, ενώ εκκρεμεί....
απόφαση για όσα δεν χρησιμοποιούν

Απαγορεύεται το κάπνισμ@
Παράλληλα, υπογράμμισε ότι κανένα προϊόν αυτού του τύπου δεν έχει λάβει την έγκριση του ΕΟΦ και προειδοποίησε όσους τα εμπορεύονται ότι κινδυνεύουν με την επιβολή προστίμων.


Υπογράμμισε ότι ισχύουν οι ίδιες απαγορεύσεις για τη χρήση τους σε δημόσιους χώρους με εκείνες που ισχύουν για το κάπνισμα.


Εξέφρασε την άποψη ότι "δεν είναι καλό γενικώς να γίνεται εμπορία του ηλεκτρονικού τσιγάρου, ακόμα και να μην έχει νικοτίνη". Δήλωσε ότι εκείνα που χρησιμοποιούν νικοτίνη δεν αποτελούν υποκατάστατα, ενώ  δημιουργούν σε όποιον τα χρησιμοποιεί την ψευδή αίσθηση ότι δεν βλάπτεται η υγεία του και δεν βλάπτει την υγεία του άλλου, με αποτέλεσμα να κάνει και μεγαλύτερη χρήση


Τέλος, ανέφερε ότι υπάρχει πρόταση για νέα αύξηση στην τιμή των "παραδοσιακών" τσιγάρων, κατά 20%, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι δεν έχει ληφθεί η τελική απόφαση.


Μιλώντας στην ίδια συνέντευξη τύπου, ο καθηγητής του Harvard School of Public Health, Γκρ. Κόνολι, δήλωσε ότι η θεραπεία στην ασθένεια του καπνίσματος περιλαμβάνει και την αύξηση της τιμής των τσιγάρων, ώστε να μην τα αγοράζουν τα παιδιά.


Ο Αμερικανός καθηγητής παρομοίασε με "εισβολή βαρβάρων" τη δράση των πολυεθνικών καπνοβιομηχανιών στην Ελλάδα, υπογραμμίζοντας ότι κερδίζουν 5.000 δολάρια για κάθε Έλληνα που πεθαίνει εξαιτίας του καπνίσματος.


"Το έθνος σας έδωσε στον κόσμο τον Πολιτισμό, τη Δημοκρατία και την Αρετή. Μην αφήσετε τον κόσμο του εμπορίου να σας τα στερήσουν. Μην δώσετε τα λεφτά σας στις ξένες καπνοβιομηχανίες", υπογράμμισε.

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει ο ΕΟΦ να εγκρίνει το ηλεκτρονικό τσιγάρο ενώ δεν είναι για φάρμακο. Τα υγρά αναπλήρωσης με νικοτίνη δεν είναι χειρότερα από το τσιγάρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας Σελίδες!(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)
- Ο κάθε αναγνώστης σχολιαστής έχει την απόλυτη ευθύνη για αυτά που γράφει.