Αγωγή από την εφημερίδα Δημοκρατία στον Πάγκαλο για τους Κομμουνιστές τους Φασίστες και τους Μ@λ@κες....


Στο σκαμνί της Δικαιοσύνης θα καθίσει ο αντιπρόεδρος Ανευ Χαρτοφυλακίου της (προηγούμενης και της νυν) κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος, έπειτα από αγωγή που κατέθεσε εναντίον του η εφημερίδα Δημοκρατία για όσα συκοφαντικά και ψευδή ισχυρίστηκε σε γραπτή ανακοίνωση που εξέδωσε, επειδή είχε ενοχληθεί από τις αποκαλύψεις μας για δηλώσεις και ενέργειές του με σαφή πολιτικό συμβολισμό και κυρίως για....
το ταξίδι που είχε κάνει πριν από λίγο καιρό στη Βενετία.

Ο πολιτικός, που με τις κατά καιρούς πράξεις και δηλώσεις του έχει προσβάλει τους Ελληνες και έχει εκθέσει τη χώρα, θα κληθεί να απολογηθεί για τις απίστευτες ύβρεις εις βάρος της «δημοκρατίας», των διευθυντικών στελεχών και των συντακτών της.

Η εφημερίδα μας θεώρησε υποχρέωσή της να βάλει φρένο στον κατήφορο ενός ανθρώπου που, οχυρωμένος πίσω από την ασυλία της βουλευτικής του ιδιότητας, έχει μάθει επί χρόνια να προσβάλλει, να επιτίθεται και να ψεύδεται ασύστολα.

Ο κ. Πάγκαλος στην ανακοίνωση που εξέδωσε ανέφερε μια σειρά ψεμάτων.

Επιχείρησε κάτω από την πομπώδη φράση «πουλώντας ψέματα και σπέρνοντας μίσος» να ακυρώσει τις αποκαλύψεις της εφημερίδας μας γενικεύοντας και δίνοντας την αίσθηση ότι η «δημοκρατία» πουλάει στο αναγνωστικό της κοινό «ψέματα» και σπέρνει το «μίσος».

Ο κ. Πάγκαλος λέει: «Πρόσφατα εμφανίστηκε στα εκδοτικά πράγματα της χώρας μια εφημερίδα αγνώστου προελεύσεως, αγνώστου ιδιοκτήτη και χωρίς κανείς να γνωρίζει τα κεφάλαια που τη χρηματοδότησαν. Ο αριθμός αναγνωστών της δεν δικαιολογεί οικονομικά την ύπαρξή της. Το ερώτημα λοιπόν είναι ποιος βάζει τα χρήματα και γιατί δέχεται να χάνει χιλιάδες ευρώ καθημερινά». Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ο οποίος δεν ενοχλήθηκε από τα θαλασσοδάνεια διάφορων media της διαπλοκής που στην πλειονότητά τους «τον κανακεύουν», εφαρμόζει εις βάρος μας την τακτική τού «πες πες, κάτι θα μείνει».

Ο κ. Πάγκαλος, που όταν χρειάστηκε να στείλει τις αγωγές του εις βάρος μας βρήκε και ονόματα και διευθύνσεις, κάνει πως δεν ξέρει ούτε την «ταυτότητα» της εφημερίδας ούτε το ιδιοκτησιακό της καθεστώς. Η εμπειρία του στον χώρο της πολιτικής δεν δικαιολογεί τον χονδροειδή ισχυρισμό του.

Και αυτό γιατί στην «ταυτότητα» της εφημερίδας μας και κάθε μέρα αναγράφεται και ποιος είναι ο ιδιοκτήτης της και ποιοι είναι οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι, που την επιμελούνται και την εκδίδουν.

Ο αντιπρόεδρος της μεταβατικής κυβέρνησης θα κληθεί στην αίθουσα του δικαστηρίου να αποδείξει τους ψευδείς ισχυρισμούς του.


Εξώδικο και από Λουράντο!

Παράλληλα εναντίον του κ. Πάγκαλου κατέθεσε εξώδικη διαμαρτυρία ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κωνσταντίνος Λουράντος, λόγω όσων υβριστικών είπε σε γαλλικό κανάλι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Ο κ. Λουράντος ζητά από τον κ. Πάγκαλο να ανακαλέσει διά του Τύπου τις απαράδεκτες και εν πολλοίς προσβλητικές εκφράσεις («αυτοί είναι κομμουνιστές, φασίστες και μ-λ-κες»), αλλιώς επιφυλάσσεται να ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματά του εις βάρος του αντιπροέδρου, ενώπιον των ελληνικών δικαστηρίων.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια