Γλίτωσαν την «ξεφτίλα» μαύρα μεσάνυχτα, πληρώνοντας το δώρο στο ΠΑΣΟΚ


Γλίτωσαν την «ξεφτίλα» μαύρα μεσάνυχτα, πληρώνοντας το δώρο στο ΠΑΣΟΚ«Φωτιά» πήραν τα τηλέφωνα στην Ιπποκράτους, χθες Τετάρτη, τελευταία ημέρα της καταβολής του δώρου Χριστουγέννων στους εργαζομένους.


Η αλήθεια είναι πως κάποιοι στο περιβάλλον Παπανδρέου σκέφτηκαν, ότι οι ενδεχόμενες ακραίες αντιδράσεις των απλήρωτων εργαζομένων του ΠΑΣΟΚ ίσως....
και να τους βόλευαν: Η κατάληψη της Ιπποκράτους θα εμπόδιζε και ενδεχομένως να ανέστειλε επ’ αόριστον τη συνεδρίαση των οργάνων και τις εσωκομματικές διαδικασίες, επιτρέποντας στον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ να παραμείνει στην εξουσία χωρίς να δρομολογήσει την αλλαγή ηγεσίας.


Ωστόσο αυτό στο οποίο κατέληξαν στο επιτελείο του κ. Παπανδρέου ήταν ότι η εικόνα των απλήρωτων εργαζομένων Χριστουγεννιάτικα του έκανε πολύ μεγαλύτερη ζημιά, άσε που κινδύνευε να καταλήξει στη φυλακή ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος, επειδή δεν κατέβαλλε εγκαίρως το δώρο τον Χριστουγέννων Από την αρχή της εβδομάδας λοιπόν υπήρξε τεράστια κινητοποίηση ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα.


Ο κ. Γ. Παπανδρέου επικοινώνησε με τον υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο και του έθεσε πιεστικά το ζήτημα, ορίζοντας ως σύνδεσμο για την παρακολούθηση του τον Νίκο Αθανασάκη.


Η λύση στην οποία κατέληξαν, ήταν η αποδέσμευση μιας εκ των δύο δόσεων της κρατικής επιχορήγησης (3ης και 4ης) τις οποίες δεν έχει καταβάλλει ακόμα το δημόσιο στα κόμματα. Στο θέμα ενεπλάκη και ο Μιχάλης Καρχιμάκης, ο οποίος είχε και ένα «»θερμό» διάλογο με τον κ. Βενιζέλο. Υπήρχε βλέπετε η πιθανότητα να… συλληφθεί ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος, αφήστε που η ξεφτίλα ήταν δεδομένη. Μετά από όλα αυτά, χθες, ο κ. Βενιζέλος επικοινώνησε με τον υπουργό Εσωτερικών κ. Τάσο Γιαννίτση, ζητώντας του την αποδέσμευση της 3ης δόσης.


Όταν τελικά συμφώνησε και ο κ. Γιαννίτσης, στράφηκαν στον πρόεδρο της Αγροτικής κ. Θ. Πανταλάκη ζητώντας του να κάνει την εκταμίευση. Σύμφωνα, λοιπόν, με πληροφορίες, οι εργαζόμενοι στο ΠΑΣΟΚ πληρώθηκαν τελικά αργά το βράδυ, το δώρο των Χριστουγέννων αλλά και έναν από τους τέσσερις μισθούς που τους χρωστάει το κόμμα. Ωστόσο, η εξέλιξη αυτή δεν ήταν σε καμία περίπτωση εύκολη υπόθεση.


Το ΠΑΣΟΚ είχε λαμβάνειν από την κρατική επιχορήγηση 11 εκ. ευρώ περίπου, χθες πήρε τα μισά. Οι εργαζόμενοι, στους οποίους χρώσταγαν δύο μισθούς, πήραν ένα μισθό και ένα δώρο και επέστρεψαν στα γραφεία τους. Το Πολιτικό Συμβούλιο θα διεξαχθεί ανεμπόδιστο, αλίμονο, η τύχη της χώρας κρέμεται από αυτό. Για τα κόμματα τελικά, λεφτά πάντα υπάρχουν…


newpost.gr
http://www.tsantiri.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια