Άγρια κόντρα Βορίδη- Παπουτσή και φωνές Βενιζέλου και Διαμαντοπούλου για την αδικαιολόγητη απουσία του Δ. Αβραμόπουλου....


Οι διαδικασίες εξπρές προκειμένου να κατατεθούν τα επίμαχα νομοσχέδια βρέθηκαν στο επίκεντρο της κυβερνητικής, η οποία στιγματίστηκε για άλλη μία φορά από παράπονα, κόντρες και τον εκνευρισμό για πρώτη φορά του νέου πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου. 


Από την αρχή της συνεδρίασης τόσο ο κ. Βενιζέλος όσο....
και η κα Διαμαντοπούλου άσκησαν έντονη κριτική στον υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Αβραμόπουλο λέγοντας πως λείπει από την συνεδρίαση για δεύτερη συνεχόμενη φορά και μάλιστα σήμερα χαρακτηρίστηκε ως αδικαιολογήτως απών. 


Πέρα από τα παράπονα όμως για τον κ. Αβραμόπουλο, υπήρξε άγρια κόντρα ανάμεσα στον υπουργό Μεταφορών, κ. Βορίδη και τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, κ. Παπουτσής για το θέμα του νομοσχεδίου για την πειρατεία στα πλοία. 


Ο κ. Βορίδης θέλοντας να στηρίξει τον κ. Άδωνι Γεωργιάδη, δήλωσε χαρακτηριστικά πως θα είναι καλό να ξέρουν όλοι οι υπουργοί τα νομοσχέδια και να μην τα συζητούν μόνοι τους οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ, καρφί που πήγαινε κατευθείαν στον κ. Παπουτσή και Χρυσοχοΐδη για το νομοσχέδιο για την πειρατεία στα πλοία. 


Το επεισόδιο αυτό προκάλεσε τον έντονο εκνευρισμό του κ. Παπαδήμου ο οποίος κυριολεκτικά παρενέβη και διέκοψε τον καυγά, λέγοντας πως “εδώ δεν κάνουμε διαλογική συζήτηση”. 


Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβερνητική επιτροπή αποφάσισε να προτείνει στον πρόεδρο της Βουλής, να καταργηθεί η δεύτερη ανάγνωση των νομοσχεδίων, έτσι ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες του νομοθετικού έργου.


Στο θέμα της απελευθέρωσης των ταξί υπήρξε μία αναφορά του κ. Βορίδη που μπορεί να εκληφθεί ποικιλοτρόπως, καθώς ο υπουργός δήλωσε χαρακτηριστικά πως ο κ. Ραγκούσης είχε τις δικές του απόψεις και ο ίδιος τις δικές του. 


Η διαπραγμάτευση (ενόψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ) είναι σε εξέλιξη, έχουμε τις δικές μας θέσεις και προτάσεις, είναι πρόωρο να πούμε οτιδήποτε, όμως πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι, ανέφερε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος σε συζήτηση που είχε με τους δημοσιογράφους, εξερχόμενος της συνεδρίασης της κυβερνητικής επιτροπής.
newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια