Πανικόβλητος ο Ρέππας φοβάται ότι θα γκρεμιστεί η εφεδρεία στα δικαστήρια!


Έντονος είναι ο προβληματισμός που αναπτύσσεται στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης μετά την προχθεσινή απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, σύμφωνα με την οποία δεν μπορούν να καταργηθούν οι κενές οργανικές θέσεις των δικαστικών υπαλλήλων, οι οποίες ανέρχονται σε 5.600.

Η εξέλιξη αυτή έχει....
θορυβήσει τον Δημήτρη Ρέππα, ο οποίος απεύχεται να υπάρξει γενίκευση των ενστάσεων, θεωρώντας την ίδια στιγμή ότι «πρόκειται για μια απόφαση συντεχνιακού χαρακτήρα». Και αυτό παρά το γεγονός ότι επισήμως το υπουργείο αποφεύγει να σχολιάσει τις δικαστικές αποφάσεις.

Επιπλέον, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «δημοκρατίας», ο κ. Ρέππας εμφανίζεται ανήσυχος, καθώς γνωρίζει ότι μια γενίκευση των προσφυγών μπορεί να τινάξει στον αέρα τον θεσμό της εργασιακής εφεδρείας. Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Ρέππας έχει ζητήσει ραντεβού από τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο για να εξετάσουν από κοινού το θέμα.

Την ίδια ώρα, εκτιμάται ότι η πόρτα του Δηµοσίου έκλεισε οριστικά πλέον για περίπου 16.000 µόνιµους υπαλλήλους, οι οποίοι πήραν ήδη το εισιτήριο εξόδου από την εργασία τους µε την υλοποίηση των ρυθµίσεων για την εργασιακή εφεδρεία. Από αυτούς οι περίπου 4.000 θα συνταξιοδοτηθούν άµεσα, καθώς έχουν συμπληρώσει τα συντάξιµα χρόνια, ενώ οι υπόλοιποι (περίπου 12.000) θα τεθούν σε ένα ιδιότυπο «προσυνταξιοδοτικό καθεστώς» που θα διαρκέσει έως τα τέλη του 2013.

Για το σύνολο, ωστόσο, αυτής της κατηγορίας των υπαλλήλων, που αποτελούν και το πρώτο κύµα της εφεδρείας, δεν υπάρχει καµιά περίπτωση επιστροφής τους µε οποιαδήποτε σχέση εργασίας στον δηµόσιο τοµέα.

Εν τω μεταξύ, στις αρχές της εβδομάδας αναμένεται να έχει συγκεντρώσει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, μετά την εγκύκλιο του κ. Ρέππα, τον ακριβή αριθμό των ατόμων που ετέθησαν ήδη σε «προσυνταξιοδοτικό καθεστώς». Η αποστολή των στοιχείων κρίνεται επιβεβλημένη προκειμένου να διαπιστωθεί αν είναι ρεαλιστικός ο στόχος για την έξοδο από το Δημόσιο περίπου 30.000 υπαλλήλων, που αποτελεί και σχετική δέσμευση της χώρας μας προς την τρόικα.

Το εισιτήριο για την εφεδρεία µε την κοινοποίηση των σχετικών διαπιστωτικών πράξεων που προβλέπονται από το πολυνοµοσχέδιο του υπουργείου Οικονοµικών αναµένεται να πάρουν και περίπου 15.000 εργαζόµενοι που υπηρετούν µε συµβάσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου τόσο στον στενό δηµόσιο τοµέα όσο και στις ∆ΕΚΟ και στα Νοµικά Πρόσωπα που καταργούνται ή συγχωνεύονται, παρότι επίσηµα θα τους υποδειχτεί η πόρτα εξόδου από την εργασία τους την 1η Ιανουαρίου 2012.


Μακάριος Β. Λαζαρίδης
dimokratianews.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια