Βάζουν τούς Κορεάτες να υποκλίνονται 3 φορές την ημέρα προς ένδειξη σεβασμού στον αποθανόντα ηγέτη !


Οι Βορειοκορεάτες οφείλουν να εκφράζουν τον σεβασμό τους προς το αποθανόντα ηγέτη Κιμ Γιονγκ-ιλ τρεις φορές την ημέρα, για να δείξουν την πίστη τους στην κομμουνιστική δυναστεία, σύμφωνα με τον νοτιοκρεάτη πολιτειολόγο Κιμ Γιουνγκ-σου.


Μετά τον θάνατο του ιδρυτή....
της Βόρειας Κορέας Κιμ Ιλ-σουνγκ το 1994 μία κίνηση σεβασμού ημερησίως ήταν αρκετή ως απόδειξη αφοσίωσης, εξηγεί ο καθηγητής Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Σογκάνγκ της Σεούλ.


«Είναι εδραιωμένο στη συνείδηση των Βορειοκορεατών ότι οφείλουν να εκφράζουν τη θλίψη τους με τον ηχηρότερο δυνατό τρόπο όταν ο ηγέτης τους πεθαίνει, ώστε να αποφύγουν οποιαδήποτε υποψία για την πίστη τους», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.


Ειδικός σε θέματα Βόρειας Κορέας, ο Κιμ Γιουνγκ-σου πήρε συνεντεύξεις από πολλούς βορειοκορεάτες πρόσφυγες σχετικά με το κομμουνιστικό καθεστώς της Πιονγκγιάνγκ.


«Οι Βορειοκορεάτες γνωρίζουν ότι όσο περισσότερο δείχνουν τη λύπη τους, τόσο το καλύτερο. Οι τελετές πένθους είναι κατά κάποιον τρόπο υποχρεωτικές και οργανωμένες», είπε.


Σύμφωνα με τον νοτιοκορεάτη καθηγητή, η απόφαση της ηγεσίας του καθεστώτος να απαιτήσει από τους Βορειοκορεάτες να υποκλίνονται τρεις φορές την ημέρα δείχνει ότι η πίστη προς τον Κιμ Γιονγκ-ιλ ήταν λιγότερο ισχυρή από την αφοσίωση προς τον πατέρα του.


Από τη Δευτέρα, και την ανακοίνωση του θανάτου του Κιμ Γιονγκ-ιλ, η κρατική τηλεόραση μεταδίδει συνεχώς εικόνες πολιτών και στρατιωτικών που καταρρέουν από τη συντριβή.


Το πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας KCNA διαβεβαιώνει ότι πέντε εκατομμύρια κάτοικοι της Πιονγκγιάνγκ συνωστίσθηκαν στους τόπους προσκυνήματος σε διάστημα 24 ωρών. Ο πληθυσμός της Βόρειας Κορέας ανέρχεται σε 24 εκατομμύρια.
 24h.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια