Καθάρισε στη Λάσπη η ΑΕΚ. 1 - 0


Με σκόρερ τον Μπέλεκ (47΄) η ΑΕΚ κατάφερε να πάρει την πρόκριση ξεπερνώντας τα εμπόδια της Καλαμάτας (0-1) των απουσιών και του κάκιστου αγωνιστικού χώρου – Επεισόδια στο ημίχρονο...


Η ΑΕΚ επιβεβαίωσε τον όρο του φαβορί στο....
νοκ άουτ ματς για το Κύπελλο Ελλάδας με αντίπαλο την Καλαμάτα και με γκολ του Στιβ Λέο Μπέλεκ με την έναρξη του δεύτερου 45λεπτου κατάφερε να κερδίσει δύσκολα με σκορ 1-0 και να προκριθεί στον θεσμό που της ανήκει!


Μπορεί πριν την έναρξη του αγώνα στην πλειονότητά τους οι ποδοσφαιρόφιλοι να θεωρούσαν πως οι «κιτρινόμαυροι» θα έχουν εύκολο έργο με αντίπαλο την «Μαύρη Θύελλα», ωστόσο οι ποδοσφαιριστές του Νίκου Κωστένογλου όφειλαν να ξεπεράσουν πολλά εμπόδια που υπήρχαν πριν τη σέντρα του αγώνα, αλλά και κατά τη διάρκειά του.

Η Ενωση όφειλε να αφήσει πίσω της την ήττα από τον Ατρόμητο, να ξεχάσει ότι θα υποχρεωθεί να παίξει με -10 ποδοσφαιριστές που συνήθως έχουν θέση στη βασική 11άδα και ταυτόχρονα να επιβληθεί σε έναν αγωνιστικό χώρο που θύμιζε περισσότερο χωράφι για γουρούνια και γαϊδούρια, παρά ποδοσφαιρικό γήπεδο. Και οφείλουμε να σταθούμε λίγο σ' αυτό το σημείο μια και είναι να απορεί κανείς ποιοι είναι οι υπεύθυνοι για την απόφαση διεξαγωγής του αγώνα Καλαμάτα – ΑΕΚ στο συγκεκριμένο γήπεδο...
Πραγματικά δεν είναι δυνατόν να είδαν οι... υπεύθυνοι την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου του γηπέδου και να αποφάσισαν πως δύναται να παιχθεί κανονικό ποδόσφαιρο σε τέτοιο χωράφι! Κι όμως κάποιοι αψήφησαν την ασφάλεια των ποδοσφαιριστών και των δυο ομάδων και έδωσαν εντολή να γίνει ποδοσφαιρική αναμέτρηση σε... στάβλο!


Κι όμως η ομάδα του Νίκου Κωστένογλου κατάφερε να ξεπεράσει όλα τα παραπάνω προβλήματα και να προκριθεί στην φάση των 16 του Κυπέλλου Ελλάδας την κατάκτηση του οποίου πανηγύρισε πέρυσι αφήνοντας εκτός τελικού ομάδες όπως ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός και κερδίζοντας στον τελικό του ΟΑΚΑ τον Ατρόμητο.


Με κορυφαίο τον Γκερέιρο και σε καλή κατάσταση τους Μπέλεκ, Ρίκκα, Μπερνς, Μπουγαΐδη, Αργυρίου και Αραμπατζή (όταν χρειάστηκε ήταν εκεί σε δυο περιπτώσεις) η ΑΕΚ έφτασε στη νίκη – πρόκριση χάρη σε ένα γκολ που σημείωσε ο Στιβ Λέο Μπέλεκ με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου. Ενα τέρμα που θα μπορούσε να είχε σημειώσει από το πρώτο 45λεπτο σε δυο τουλάχιστον περιπτώσεις: στο 18ο λεπτό της αναμέτρησης ο Καμερουνέζος φορ με ωραία ενέργεια έστειλε την μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Κοψαχείλη, ενώ στο 36΄ ο Μπερνς κατάφερε (γιατί για κατόρθωμα πρόκειται) με κεφαλιά ψαράκι από το ύψος της μικρής περιοχής να πετάξει την μπάλα άουτ (έπειτα από σούπερ μπαλιά του Καράμπελα).


Οι γηπεδούχοι είχαν σούπερ ευκαιρία στο 65΄ για να φτάσουν στην ισοφάριση αλλά ο Αραμπατζής κατάφερε να νικήσει τον Αλεξανδρόπουλο και να σώσει την εστία του στην καλύτερή του επέμβαση στον αγώνα (ήταν γενικά σταθερός σε όλο το ματς ο γκολκίπερ της ΑΕΚ που φόρεσε το περιβραχιόνιο στη συγκεκριμένη αναμέτρηση).


Και αυτό το ματς για τη διοργάνωση του Κυπέλλου σημαδεύτηκε από επεισόδια. Ολα ξεκίνησαν λίγο πριν την ολοκλήρωση του πρώτου 45λέπτου με αφορμή ένα πανό των οργανωμένων οπαδών της Ενωσης που επιχείρησαν να κατεβάσουν οι οπαδοί της Καλαμάτας που βρίσκονταν μαζί στην ίδια εξέδρα. Στο ημίχρονο η ένταση μετατράπηκε σε ξύλο! Οπαδοί των δυο ομάδων εντός και εκτός γηπέδου ήρθαν στα χέρια με καδρόνια, καρέκλες και κάθε είδους... πολεμικό αντικείμενο και μάλιστα από το μένος τους δεν γλίτωσαν και δυο κάμερες του ΟΤΕSports που κάλυπτε τηλεοπτικά την αναμέτρηση μεταξύ της Καλαμάτας και της ΑΕΚ στη Μεσσηνία...

gazzetta.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια