Nτροπιαστική για τα γερμανικά δεδομένα η δημοπρασία 10ετών γερμανικών ομολόγων.... Ενώ αναζητούσαν 6 δις ευρώ μάζεψαν μόνο 3,9 δις...


Μόλις 3,9 δισεκατομμύρια ευρώ ήταν το ποσό που άντλησε το Γερμανικό Δημόσιο στη σημερινή δημοπρασία 10ετών γερμανικών ομολόγων ενώ αναζητούσαν 6 δις ευρώ.


Το επιτόκιο στη δημοπρασία ήταν της τάξης του 1,98%.
Η πρωτοφανής αυτή αποτυχία....
έχει κάνει ήδη τον γύρο του κόσμου, με τους αναλυτές να αναρωτιούνται πως έγινε κάτι τέτοιο την ημέρα μάλιστα που πέφτουν τα ευρωπαικά χρηματιστήρια και συνεπώς γίνεται ακόμα πιο ελκυστική η επένδυση στα πλέον ασφαλή, όπως χαρακτηρίζονται τα γερμανικά ομόλογα.


Σε ανακοίνωση της η γερμανική υπηρεσία διαχείρισης χρέους κάνει λόγο για ''απογοητευτική εξέλιξη'' και την αποδίδει στο ''περιβάλλον μεγάλης νευρικότητας που επικρατεί στις αγορές'', ενώ βιάζεται να καθησυχάσει πως δεν θα υπάρξει κανένα θέμα με την αναχρηματοδότηση του γερμανικού χρέους.


Βυθίζονται αγορές και ευρώ - Αναλυτές μιλούν για καταστροφή

Στην είδηση της ντροπιαστικής για τα γερμανικά δεδομένα δημοπρασίας το ευρώ βούτηξε σε χαμηλά σχεδόν 2 μηνών με την ισοτιμία του έναντι του δολαρίου να κατρακυλάει στο 1,33910.
Το γεγονός αυτό γύρισε σε πτώση από ελαφρά άνοδο που σημείωνε το Χρηματιστήριο της Φραγκφούρτης ενώ έριξε ακόμα περισσότερο τα ευρωπαικά Χρηματιστήρια.


''Είναι απόλυτη καταστροφή'' δηλώνουν διεθνείς αναλυτές και εξηγούν ''Εάν η Γερμανία δεν μπορεί να πετύχει κάλυψη που είναι leader της αγοράς φανταστείτε τι θα πρέπει να περιμένουν όλοι οι υπόλοιποι'' 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια